Kuleba: Ukraina cer drīz saņemt Čehijas iniciatīvas iegādātos šāviņus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Raigo Pajula / Vabariigi Presidendi Kantselei

Ukraina cer čehu iniciatīvas artilērijas šāviņu pirmo partiju saņemt drīz, 13. martā apliecināja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

Čehijas premjerministrs Petrs Fila pagājušajā nedēļā pavēstīja, ka viņa valsts ir savākusi līdzekļus 300 000 artilērijas šāviņu iegādei Ukrainas vajadzībām.

"Atbilstoši provizoriskajiem signāliem, ko mēs esam saņēmuši, pirmā šāviņu partija tiks piegādāta pārskatāmā nākotnē," ar Moldovas ārlietu ministru Mihaju Popšoju kopīgajā preses konferencē sacīja Kuleba.

"Tam nebūs vajadzīgi daudzi mēneši, bet čehu iniciatīva ir iecerēta tā, lai tā tiktu īstenota visa gada garumā," sacīja ministrs piebilstot, ka karavīri frontē šīs piegādes iespaidu sajutīs drīz.

Februārī Minhenes drošības konferencē Čehijas prezidents Petrs Pavels pavēstīja, ka Čehija ārpus Eiropas Savienības (ES) apzinājusi 800 000 šāviņu, ko valstis, kuru rīcībā ir šie šāviņi, ir gatavas nekavējoties pārdot.

Čehija paziņoja par līdzekļu vākšanu un koordinē šo operāciju.

Pagājušajā nedēļā Čehijas premjers pavēstīja, ka šobrīd ir savākts pietiekami daudz līdzekļu, lai iegādātos pirmo partiju - 300 000 artilērijas šāviņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu