Interesanti fakti par aktrisi Renē Zelvēgeri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Talantīgā aktrise Renē Zelvēgere ir piedalījusies vairāk nekā 40 dažāda žanra un mēroga filmās. Zelvēgere Holivudā ir izpelnījusies cienījamas aktrises titulu, tāpēc noskaidrosim mazāk zināmus faktus par aktrises sasniegumiem ekrānā un ārpus tā.

Agri sākusi aktrises karjeru

Šī gada aprīļa izskaņā aktrise svinēs savu 55. dzimšanas dienu un, kā izrādās, par aktiermākslu sāka interesēties jau bērnībā. Deviņdesmito gadu sākumā viņa debitēja izklaides industrijā ar nelielām lomām filmās un televīzijas šovos, bet savu slavas uznācienu piedzīvoja pēc dalības tādās filmās kā "Džerijs Magvairs" 1996. gadā kopā ar Tomu Krūzu un 2000. gada filmā "Māsa Betija", kas izpelnījās kritiķu atzinību un parādīja viņas kā aktrises daudzpusību.

Bridžitas Džounsas fenomens

Zelvēgeres savdabīgās un sirsnīgās Bridžitas Džounsas atveidojums Helēnas Fīldingas romānu adaptācijās ātri vien iekaroja skatītāju sirdis visā pasaulē. Viņas nevainojamais un vienlaikus piemīlīgais tēlojums izpelnījās plašu atzinību arī kino kritiķu aprindās, tostarp tika nominēta  "Oskaram"  kā labākā aktrise.

Kinoakadēmijas balvu triumfs

Savas karjeras laikā Zelvēgere kopumā dažādām ar kino nozari saistītām balvām ir nominēta 201 reizi, bet balvas saņēmusi 67 reizes. Viņas talants sasniedza jaunas virsotnes, kad viņa saņēma "Oskaru" kā labākā otrā plāna aktrise par Rūbijas Tjūsas lomu 2003. gada kara drāmā "Aukstais kalns". "Oskaram" Zelvēgere nominēta kopumā četras reizes, divreiz uzvarot, tāpat viņa saņēmusi četras "Zelta globusa" balvas, četras Ekrāna aktieru ģildes balvas un divas BAFTA kino balvas, kā arī vairākas maznozīmīgākas kino nozares balvas.

Var lepoties ar muzikālu talantu

Papildus savām aktiermākslas spējām Zelvēgere demonstrēja savas patiesi iespaidīgās muzikālās spējas Brodvejas mūzikla "Čikāga" adaptācijā. Viņas valdzinošā Roksijas Hārtas loma viņai ne vien atnesa "Zelta globusu" kā labākajai mūzikla vai komēdijas aktrisei, bet arī nodemonstrēja viņas kā aktrises daudzpusību.

Atgriešanās starmešu gaismās

Savas karjeras laikā Zelvēgere vairākkārt paņēmusi pārtraukumu no dalības jaunās filmās. Tomēr viņa atkal un atkal ir triumfējoši atgriezusies uz lielajiem ekrāniem – 2016. gadā skatītāju vērtējumam tika nodota filma "Bridžitas Džounsas mazulis", bet 2019. gadā viņa uz lielā ekrāna atgriezās ar burvīgu sniegumu Džūdijas Gārlendas lomā biogrāfiskajā drāmā "Džūdija". Viņas pārtapšana par leģendāro aktrisi un dziedātāju izpelnījās plašu atzinību, tostarp  "Oskaru" kā labākajai aktrisei.

Martā kanāls TV3 Life piektdienu vakaros piedāvā saviem skatītājiem iemīļoto Bridžitas Džounsas triloģiju – romantisku, aizkustinošu un reizē smieklīgu kino ceļojumu, kas apvieno sevī sievietēm allaž tik aktuālos tematus – cīņa ar lieko svaru un ideālā partnera meklējumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu