Kotedža, kas iedvesmoja slaveno multfilmu "Augšup". Kāds ir tās stāsts?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Edith Macefield House

Īdita Vilsone Meisfīlda teica, ka savas dzīves laikā darījusi tādas lietas, kam teju grūti noticēt. Taču atpazīstamību, ko viņa itin nemaz nevēlējās, viņa ieguva vien savas dzīves noslēgumā. Un ne jau savu krāšņo dzīvesstāstu dēļ, bet gan savas nelielās kotedžas dēļ.

Daudzi ir redzējuši aizkustinošo 2009. gada "Pixar" multiplikācijas filmu "Augšup". Tiek runāts, ka tieši Meisfīldas kotedža devusi iedvesmu šīs filmas stāstam. 

Meisfīlda devās mūžībā 2008. gadā 86 gadu vecumā. Taču pēdējos dzīves gadus viņa pavadīja savā kotedžā, ko spītīgi bija atteikusies pārdot par milzīgu naudas summu. 

2006. gadā lielāko daļu pilsētas kvartāla iegādājās kāds uzņēmums ar plāniem tur uzcelt lielu iepirkšanās centru ar autostāvvietām. Šajā kvartālā atradās arī Meisfīldas māja, kas tolaik bija 106 gadus sena.

Iepirkšanās centra attīstītāji kundzei vispirms piedāvājās iegādāties viņas īpašumu par 750 00 ASV dolāru. Otrais piedāvājums jau bija vesels miljons. Viņa noraidīja abus piedāvājumus.

Šajā laikā viņas īpašumam no trim sāniem pieslējās piecstāvīgas betona sienas. Bet par viņas tuvāko cilvēku kļuva vīrietis, kurš viņu bija mudinājis pārdot īpašumu.

Berijs Mārtins bija tirdzniecības centra projekta attīstības vecākais vadītājs, kurš galu galā palīdzēja viņai ikdienas darbos un uzklausīja viņas stāstus.

Viņas stāstiem bija gandrīz vai grūti noticēt, bet tie bija pārāk fascinējoši, lai tajos neklausītos. Jaunībā viņa esot kļuvusi par britu spiedzi nacistiskajā Vācijā un pat vairākkārt satikusi Ādolfu Hitleru. Viņa esot tikusi aicināta uz viņa ballēm. 

Foto: Ekrānuzņēmums no filmas "Augšup"

Meisfīldai arī kāds īpašs blociņš. Tajā bija daudzu slavenu personu autogrāfi: Ketrīnas Hepbērnas, Čārlija Čaplina, Spensera Treisija un citu.

"Tas ir pārāk labi, lai būtu īstenība," izbrīnu par blociņu neslēpja vietējais antikvārs un veco aktieru un mūziķu cienītājs Teilors Bovijs. Tomēr pēc visu lapaspušu izšķirstīšanas vīrietis secināja, ka vismaz divas trešdaļas no autogrāfiem ir īsti.

"Ziniet, kas ir patiešām iespaidīgi?" viņš sacīja. "Visa interese par viņu bija saistībā ar to māju. Bet tā patiesībā ir vismazāk interesantā lieta par viņu."

Vairāk par Meisfīldu, viņas fascinējošo dzīvi un slaveno kotedžu, lasi šeit.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu