"Hamās" rosina jaunu sešu nedēļu pamieru. ASV strādā pie plaisu pārvarēšanas ceļā uz vienošanos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Vašingtona ar saviem partneriem intensīvi strādā pie tā, lai pārvarētu atlikušās plaisas ceļā uz vienošanās panākšanu par "Hamās" sagrābto ķīlnieku atbrīvošanu un uguns pārtraukšanu Gazas joslā, piektdien sacīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

"Jā, ir bijis atbildes priekšlikums, ko izvirzījis "Hamās"," sacīja diplomāts.

"Es, protams, nevaru ieslīgt detaļās par to, ko tas ietver, bet jums varu pateikt, ka mēs strādājam intensīvi ar Izraēlu, ar Kataru, ar Ēģipti, lai pārvarētu atlikušās plaisas un censtos panākt vienošanos," vizītes gaitā Vīnē sacīja Blinkens.

Kā ziņu aģentūrai AFP iepriekš pastāstīja "Hamās" pārstāvis, grupējums ierosinājis sešus nedēļu uguns pārtraukšanu Gazas joslā, kā arī vairāku desmitu izraēliešu gūstekņu apmaiņu pret palestīniešu cietumniekiem.

Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu birojs pavēstījis, ka Izraēla sūtīs delegāciju uz Dohu jaunam sarunu raundam, lai panāktu ķīlnieku atbrīvošanu.

"Es uzskatu, ka tas atspoguļo gan iespējamības, gan neatliekamības atskārsmi, ka ir jāpanāk vienošanās, jāpanāk uguns pārtraukšana, jāpanāk ķīlnieku atgriešanās, jāpanāk vēl vairāk humānās palīdzības nonākšana [Gazas joslā]," sacīja Blinkens, komentējot Izraēlas soli.

Vaicāts par iespējamo Izraēlas militāro ofensīvu Rafahā, Blinkens norādīja, ka ASV nav redzējušas šādus plānus, no jauna atkārtojot, ka Vašingtona vēlas "skaidru un īstenojamu plānu", lai panāktu, ka civilisti ir drošībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu