Slavenais angļu mākslinieks Benksijs radījis nenozogamu mākslas darbu: murāli ar koku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Svētdien, 17. marta rītā Finsberijas parka rajonā Londonas ziemeļos uz kādas dauddzīvokļu mājas sienas parādījies pasaulslavenā ielu mākslinieka Benksija zīmējums, vēsta ārzemju prese. Tas jau kļuvis par vienu no stilīgākajām selfiju vietām Londonā.

Apliecinot savu autorību, ielu mākslinieks savā oficiālajā "Instagram" kontā publicējis attēlus ar skatu uz sienu pirms un pēc gleznojuma.

Foto: Banksy/Instagram/Apollo.lv kolāža

Tajā redzama zaļa krāsa, kas izsmidzināta uz sienas aiz stipri apzāģēta koka, lai izskatītos kā lapotne, un tai blakus ir trafarets, kurā attēlots cilvēks, kurš tur krāsas šļūteni.

Cilvēki pulcējas, lai skatītu sienas gleznojumu un uzņemtu pašbildes. Kāds rajona iedzīvotājs presei teicis, ka lepojas ar to, ka Benksijs izvēlējies tieši viņu ielu. "Mums, iedzīvotājiem, tas šķiet kā personisks vēstījums, mēs jūtamies ļoti lepni."

Daži iedzīvotāji gan ir noraizējušies, ka sakarā ar pasaulslavenā mākslinieka sienas zīmējumu dzīvokļu īres maksa rajonā varētu strauji celties.

Benksijs ir viens no pasaules slavenākajiem māksliniekiem, taču viņa identitāte joprojām oficiāli nav zināma. Benksija darbi ir ļoti vērtīgi, un tos bieži mēģina nozagt, izzāģējot pat veselus mūra gabalus.

Džeimss Pīks, kurš BBC Radio 4 veidojis raidījumus par Benksiju, izteicies, ka, iekļaujot mākslas darbā koku, Benksijs ir atrisinājis problēmu ar mēģinājumiem nozagt viņa darbus. "Es domāju, ka neviens nevarēs šo pievākt - kā tu nozagsi koku?"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu