Krāslavas novadā aizturēts Latvijas nepilsonis, kurš busiņā pārvadāja desmit nelegālos migrantus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts robežsardze.
Valsts robežsardze. Foto: Ieva Ābele/Saeima

Aizvadītajā sestdienā Krāslavas novadā par nelikumīgi valsts robežu šķērsojušu migrantu pārvadāšanu aizturēts kāds Latvijas nepilsonis, informēja Valsts robežsardze.

Robežsargi sadarbībā ar Valsts policiju Asūnes pagastā apturēja kādu "Mercedes Benz" mikroautobusu, kuru vadīja Latvijas nepilsonis. Dokumentu pārbaudes laikā tika konstatēts, ka mikroautobusa salonā atrodas desmit Indijas pilsoņi bez ceļošanas dokumentiem, derīgām vīzām un uzturēšanās atļaujām.

Pret pārvadātāju sākts kriminālprocess par liela personu skaita nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā. Personai piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, nosakot iespēju aizstāt to ar drošības naudu 20 000 eiro apmērā.

Savukārt Indijas pilsoņi "atturēti no nelikumīgas valsts robežas šķērsošanas" saskaņā ar valdības lēmumu par pastiprināta robežapsardzības sistēmas darbības režīma izsludināšanu.

Jau ziņots, ka Valsts robežsardze pēdējās trīs dienās konstatējusi 136 nelegālo imigrantu mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu.

Kopumā šogad no robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 496 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ uzņemti pieci cilvēki, no kuriem Latvijā trīs uzņemti svētdien.

Pērn rudenī vidēji dienā tika novērsti ap 100 cilvēku mēģinājumi iekļūt Latvijā, bet pēc tam vairākus mēnešus šis skaits bija būtiski sarucis un nedēļām ilgi netika konstatēts neviens mēģinājums nelikumīgi šķērsot robežu. Šogad 10.janvārī tika konstatēti šogad pirmie mēģinājumi nelegāli iekļūt Latvijā.

Palielinoties nelegālās imigrācijas spiedienam, no 13.marta līdz 12.septembrim atkal ir spēkā pastiprinātā robežapsardzības sistēmas darbības režīms Latvijas-Baltkrievijas pierobežā.

Pērn no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13 863 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ uzņemti 428 cilvēki. Savukārt 2022.gadā tika novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana netika liegta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu