"Nottingham Forest" par futbola premjerlīgas finanšu noteikumu pārkāpšanu atņem četrus punktus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas futbola premjerlīgas klubam "Nottingham Forest" par līgas finanšu noteikumu pārkāpšanu atņemti četri punkti, pirmdien paziņoja Anglijas virslīgas sacensību rīkotāji.

Premjerlīgas paziņojumā ir teikts, ka "Nottingham Forest" klubs ir atzinis, ka par 34,5 miljoniem mārciņu (403,8 miljoni eiro) ir pārkāpis rentabilitātes un ilgtspējības noteikumos noteikto 61 miljona mārciņu (71,4 miljoni eiro) slieksni.

Tā ir jau otrā premjerlīgas komanda, kas šosezon ir saņēmusi sodu par šāda veida pārkāpumiem. Novembrī Liverpūles "Everton" saņēma 10 punktu sodu, kas pēc apelācijas izskatīšanas tika samazināts līdz sešiem punktiem.

"Everton" joprojām gaida, vai viņiem par citu pārkāpumu tiks piemērots vēl viens sods, atņemot punktus turnīra tabulā.

Klubiem trīs gadu periodā ir atļauti zaudējumi 105 miljonu mārciņu (122,9 miljoni eiro) apmērā, bet tie tiek samazināti par 22 miljoniem mārciņu (25,7 miljoni eiro) sezonā par katru sezonu, kas pavadīta pēc spēka otrajā līgā - Čempionātā.

2022.gada maijā "Nottingham Forest" iekļuva premjerlīgā, kas nozīmē, ka divas no trim sezonām vērtēšanas periodā klubs bija Čempionāta klubs.

Divkārtējā Eiropas kausa čempione var pārsūdzēt sodu, premjerlīgai iepriekš paziņojot, ka šim procesam ir "jānoslēdzas ne vēlāk kā 24.maijā un, ja iespējams, kādu laiku pirms tā", kas ir piecas dienas pēc premjerlīgas sezonas pēdējās nedēļas nogales.

Klubs pēc izvirzītajām apsūdzībām janvārī nāca klajā ar paziņojumu, ka ir "pārliecināts par ātru un taisnīgu risinājumu".

"Nottingham Forest" sods nozīmē, ka klubs ar 21 punktu 29 spēlēs nonāk izkrišanas no līgas zonā, ieņemot 18.vietu 20 komandu vidū. Notingemieši par vienu punktu atpaliek no Lūtonas "Town" un četrus punktus - no "Everton", bet četrus punktus ir priekšā tuvākajai sekotājai "Burnley".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu