Blinkens uzsver, ka pārtikas nodrošinājuma situācija Gazas joslā ir smaga

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rahafa, Gazas josla pēc Izraēlas uzlidojumiem.
Rahafa, Gazas josla pēc Izraēlas uzlidojumiem. Foto: MOHAMMED ABED

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens pauda bažas par smago situāciju ar pārtikas nodrošinājumu Gazas joslā, vienlaikus uzsverot nepieciešamību palielināt humānās palīdzības piegādes palestīniešu teritorijai.

"Atbilstoši pašiem respektējamākajiem vērtējumiem par šim lietām 100% Gazas iedzīvotāju atrodas smagā pārtikas akūtas nedrošības līmenī. Tā ir pirmā reize, kad par tādiem tiek atzīti visi iedzīvotāji," Blinkens sacīja preses konferencē Filipīnās, kur viņš ieradies oficiālā vizītē.

Blinkens ir ceļā uz Tuvajiem Austrumiem, šoreiz uz Saūda Arābiju un Ēģipti, kur viņš runās par centieniem panākt pamieru Gazas joslā un palielināt pārtikas piegādes.

Izsalkums, kādā dzīvo vairāk nekā puse Gazas joslas iedzīvotāju, ir katastrofisks, bet anklāva ziemeļos maijā būs bads, ja nenotiks steidzama iejaukšanās, teikts ANO atbalstītajā izvērtējumā par pārtikas drošības situāciju.

ANO humāno operāciju vadītājs Mārtins Grifitss aicinājis Izraēlu atļaut neierobežotu palīdzību Gazas joslai, uzsverot, ka laiku nedrīkst zaudēt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu