VIDEO Slovākijā lācis savainojis piecus cilvēkus. Pilsētā izsludināts ārkārtas stāvoklis (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Slovākijas ziemeļu pilsētas Liptovski Mikulāšas iedzīvotājus pēdējās dienas terorizē lācis, kurš savainojis piecus cilvēkus. Pilsētā izsludināts ārkārtas stāvoklis, ziņo "Guardian".

Kādai 49 gadus vecai sievietei savainots plecs, bet 72 gadus vecs vīrietis guvis brūci galvā.

Vēl divi pieaugušie un 10 gadus veca meitene izsprukuši ar viegliem savainojumiem un zilumiem, bet kādam jauno vecāku pārim, kuri ratiņos stūmuši zīdaini, laimīgi izdevās izvairīties no lāča intereses.

Cilvēki tiek aicināti nepamest dzīvojamos rajonus. Varas iestādes 18. martā paziņoja, ka lācis joprojām ir brīvībā un to medī sešas bruņotas patruļas.

Dzīvnieku izdevies izdzīt uz neapdzīvotu teritoriju. "Drošības dienestiem... ir dotas pavēles to likvidēt," paziņoja vietējā pārvaldes iestāde, aicinot iedzīvotājus ievērot maksimālu piesardzību, īpaši agri no rītā un vakarā.

"Mēs esam pilsēta starp kalniem, bet tomēr pilsēta. Mēs nevaram pieļaut, ka lācis gaišā dienas laikā uzbrūk pieciem cilvēkiem pašā centrā."

Šis ir otrais lāču uzbrukums cilvēkiem pēdējās nedēļas laikā. Jau ziņots, ka Slovākijas ziemeļos bojā gājusi kāda 31 gadu veca Baltkrievijas pilsone, kura bēgusi no lāča.

Vietējais glābšanas dienests paziņoja, ka sievietes līķis piektdienas vakarā atrasts mežā Slovākijas Zemajos Tatros.

Lācis uzbrucis brīdī, kad viņa pastaigājusies kopā ar savu pavadoni. Tas noticis Demanovska ielejā. Pēc vīrieša teiktā, viņš un sieviete aizbēga dažādos virzienos. Apvidū ir biezs mežs un stāvas gravas.

Sievietes līķi atrada glābēju suns. Tobrīd lācis atradās netālu, taču slovāku glābēji viņu aizbiedēja ar brīdinājuma šāvieniem.

Pagaidām nav skaidrs, kā sieviete gāja bojā - vai viņa nokrita un nositās, vai viņu nogalināja lācis.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu