"Mēs viņus sodīsim, lai kur viņi atrastos." Putins draud "nodevējiem" un apsūdz Ukrainu terorismā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas diktators Vladimirs Putins.
Krievijas diktators Vladimirs Putins. Foto: Artyom Geodakyan/AP

Krievijas diktators Vladimirs Putins, uzrunājot Krievijas Federālo drošības dienestu (FSB), aicināja neaizmirst "par nodevējiem", kuri pievienojas Ukrainas diversantu un izlūkošanas grupām, vēsta "Meduza".

"Es lūdzu jūs neaizmirst, kas viņi ir, identificēt viņus un uzzināt viņu vārdus. Mēs viņus sodīsim, vienalga, cik ilgu laiku tas prasīs, lai kur viņi atrastos," sacīja Putins.

Viņš aicināja FSB pievērst "pietiekami lielu uzmanību šai darbības jomai".

"Lai nevienam citam tas neienāktu prātā. Mēs atceramies, ko vlasovieši darīja padomju teritorijā. Un mēs to nekad nepiedosim," piebilda Krievijas diktators.

Pēc Putina domām, visi "sabotieru un teroristu grupējumu" mēģinājumi ielauzties Krievijas teritorijā "ir neveiksmīgi".

"Visi mēģinājumi ielauzties mūsu teritorijā, ko veic sabotieru un teroristu grupējumi, kas sastāv no ienaidnieka vienībām, ārvalstu algotņiem – to pakalpojumi arī tiek aktīvi izmantoti – un citiem "mēsliem", visi šie mēģinājumi bijuši neveiksmīgi," viņa teikto citē "Interfax".

Viņš arī apsūdzēja Ukrainas varasiestādes par to, ka tās ar Rietumu atbalstu "pārgājušas uz teroristu metodēm: pilsētu apšaudīšanu, valdības amatpersonu un sabiedrisku darbinieku slepkavības mēģinājumiem, centieniem savervēt cilvēkus sabotāžas veikšanai un uzbrukumiem Krievijas kritiskajai infrastruktūrai."

Jau ziņots, ka aptuveni pirms nedēļas, 12. martā, izplatījās vēstis, ka Ukrainas pusē karojošā leģiona "Brīvā Krievija", Krievu brīvprātīgo korpusa un Sibīrijas bataljona karotāji iegājuši Krievijas pierobežas teritorijā.

Pēdējās dienās Belgorodas un Kurskas apgabalā notikušas vairākas apšaudes, kā arī  brīvprātīgo kareivju vienības saņēmušas ķīlniekus.

Krievu brīvprātīgo korpuss 16. martā publicēja video, kurā redzama jauna krievu karagūstekņu grupa, turklāt korpuss aicināja uz tikšanos Belgorodas apgabala gubernatoru Vjačeslavu Gladkovu, lai nodotu viņam gūstekņus.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu