LKA seksuālās uzmākšanās gadījumi nav konstatēti. Problēmas risināšanā un novēršanā iestāde iesaistās proaktīvi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Kultūras akadēmija Ludzas ielā.
Latvijas Kultūras akadēmija Ludzas ielā. Foto: Krists Spruksts/LETA

Seksuālās uzmākšanās gadījumi Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA) nav konstatēti, aģentūrai LETA apstiprināja LKA rektore Rūta Muktupāvela.

Viņa pauda, ka akadēmija proaktīvi iesaistās sistemātisku preventīvo pasākumu izstrādē, lai nodrošinātu drošu studiju vidi, kas būtu balstīta studējošo, docētāju, pētnieku un administrācijas savstarpējā cieņā un godīgumā.

Iepriekš vēstīts, ka LKA pārtraukusi darba attiecības ar viesdocētāju, kas nodarbībās izteicis seksistiska rakstura piezīmes. Lai arī situāciju sākotnēji mēģināts risināt pārrunu ceļā, pēc kāda laikā studējošo sarunās ar pārmaiņu aģentiem pasniedzējs pieminēts atkārtoti. Citus ziņojumus par pasniedzēju seksuālu uzmākšanos vai vardarbības izpausmēm nedz LKA vadība, nedz Ētikas komisija saņēmusi.

LETA jau rakstīja, ka LTV raidījuma "Kultūršoks" rīcībā nonākušas septiņu JVLMA studenšu liecības par atsevišķu pasniedzēju seksuālu uzmākšanos.

"Kultūršoka" rīcībā ir pāridarītāju uzvārdi, bet tie vēl netikšot publiskoti, jo nepieciešams strādāt pie pierādīšanas procesa. Liecības tiks iesniegtas Tiesībsarga birojā, kura pārstāve raidījumā norādīja, ka tās liecina par sistemātisku nepieļaujamu rīcību.

Raidījuma rīcībā esošā informācija liecina, ka par vismaz vienu pasniedzēju saņemtas vairākas sūdzības. Jau pirmdien LTV ziņoja, ka viens no pasniedzējiem, kas, iespējams, pārkāpis robežas saskarsmē ar studentēm, ir Senās mūzikas katedras vadītājs Māris Kupčs.

Tāpat LTV rīcībā nonākusi informācija par Latvijas Mākslas akadēmijas docenta Andreja Ameļkoviča iespējamu uzmākšanos studentēm. Savukārt Kultūras akadēmija jau ir atlaidusi pasniedzēju arī pēc anonīmām sūdzībām. Turklāt pēc salīdzinoši mazāka pārkāpuma - seksistiskām pasniedzēja piezīmēm lekciju laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu