Īlons Masks: Ketamīns man palīdz izkļūt no negatīva prāta stāvokļa (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Īlons Masks.
Īlons Masks. Foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock

Tehnoloģijas kompāniju "Tesla" un "SpaceX" izpilddirektors Īlons Masks intervijā CNN atklājis, ka lieto ketamīnu. To viņam izrakstījis "īsts ārsts" depresijas negatīvo simptomu mazināšanai. Masks arī sarunā paziņojis, ka viņš "gandrīz vienmēr ir skaidrā, kad publicē ierakstus platformā "X"", kuru viņš pērn iegādājās.

"Ir brīži, kad man smadzenēs rodas sava veida negatīvs ķīmiskais stāvoklis, kas līdzīgs depresijai. Ketamīns palīdz cilvēkam izkļūt no šī negatīva prāta stāvokļa," sacīja miljardieris.

Masks uzsvēra, ka viņam šīs vielas recepti izrakstījis "īsts, reāls ārsts" un viņš nelielu daudzumu ketamīna "patērē aptuveni reizi divās nedēļās vai arī mazliet retāk".

Uzņēmējs noliedza, ka viņš šo vielu izmantotu citos vai ļaunprātīgos nolūkos, uzsverot, ka viņam ir pārāk daudz darba, lai "būtu nepieskaitāms uz ilgāku laika periodu".

Masks uzskata, ka viņa depresīvie simptomi saistīti ar ģenētiskiem faktoriem. Viņš netic, ka ketamīna lietošana varētu negatīvi ietekmēt viņa darbu.

"No Volstrītas viedokļa skatoties, galvenais ir realizācija, mērķu sasniegšana un tas, vai sniedzat vērtību investoriem. "Tesla" maksā tikpat, cik visa autobūves industrija. Tieši tāpēc no investora viedokļa – ja es kaut ko lietoju, tad man tas ir jādara," teica viņš.

Janvārī "The Wall Street Journal" publicēja materiālu, kurā vainoja Masku narkotisko vielu lietošanā. Rakstā tika runāts arī par kokaīnu, LSD, ekstazī, sēnēm un ketamīnu. Laikraksts vēstīja, ka Maska kompāniju menedžeri ir noraizējušies par to, ka narkotiku lietošana var kaitēt biznesam.

Toreiz Masks komentēja rakstu sev piederošajā platformā "X", ka narkotiku testi, kurus viņš veicis vairāku gadu laikā, nav uzrādījuši "pat mazāko narkotiku vai alkohola klātbūtni". Masks arī piebilda, ka ""The Wall Street Journal" nav vērts iegādāties".

Ketamīns ir viela, ko izmanto cilvēku un veterinārajā medicīnā. Tas tiek izmantots kā narkozes līdzeklis, tomēr cilvēki to izmanto arī kā apreibinošu vielu ar halucinogēnu ar disociatīvu iedarbību. Ketamīnu pirmoreiz sintezēja 1962. gadā, meklējot daudz drošāku vielu un alternatīvu fenciklidīnam.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu