Latvijas pilsonis par biedējošu uzbrukumu Anglijas viesnīcā nonāk aiz restēm

Foto: Northamptonshire Police
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Lielbritānijā 31 gadu vecam Latvijas pilsonim piemērots cietumsods. Vīrietis zeltītā maskā un ar šaujamieroci veica uzbrukumu viesnīcā. Tagad izskanējusi jauna informācija par tās dienas notikumiem.

31 gadu vecais Latvijas valstspiederīgais vārdā Romāns pagājušā gada 17. septembrī apmetās viesu namā "The Raven", kas atrodas Korbijā. Tur viņu palūdza pamest viesu namu, jo viņš rupji izturējās pret naktsmītnes darbiniekiem.

Romānu neapmierināja šāds lūgums. Viņš atgriezās savā istabiņā, paņēma "Glock" līdzīgu šaujamieroci un uzvilka masku, kas ir populāra pasaules interneta hakeru kustības "Anonymous" vidū, raksta portāls "Daily Mail". Maska ieguva popularitāti arī pēc 2005. gada filmas "V ir vendeta".

Pēc tam viņš iebruka bārā. Ar "Glock" līdzīgo pistoli un zeltīto masku uz sejas viņš izgāja cauri bāram, tad izskrēja ārā, pavēršot ieroci pret ēku. Latvijas pilsonis iekāpa kādā automašīnā un brauca prom no uzbrukuma vietas.

Tika izsaukta policija, un vēlāk bruņotie likumsargi Romānu aizturēja. Viņiem arī radās aizdomas, ka Latvijas pilsonis braucis reibumā. Romāns gan atteicās no alkohola pārbaudes.

Ar to gan nebeidzās viņa agresija.

Romāns aizturēšanas kamerā ar spilvenu sasita videonovērošanas kameru, nodarot 1317 sterliņu mārciņu (1541 eiro) lielu kaitējumu, tāpēc viņam tika izvirzīta vēl viena apsūdzība.

Tiesā izskan jaunas detaļas

Aizvadītajā nedēļā Northemptonas tiesa uzklausīja bāra darbiniekus. Viņi sacīja, ka bijuši pārsteigti, kad Romāns parādījās foajē ar gaisa pneimatisko ieroci, kas atgādināja "Glock 17" pistoli.

Prokurore stāsta, ka Romāns uzturējies viesu namā "The Raven" un paņēmis ieroci pēc kādas sūdzības iesniegšanas.

"Viņš uzturēšanās laikā bija ar kaut ko neapmierināts. Tāpēc viņš mēģināja par to pastāstīt dežūrdaļas vadītājai," stāsta prokurore.

Tiesā izskanēja, ka viņš izgājis no ēkas, lai uzpīpētu. Latvijas pilsonis atgriezās atpakaļ, joprojām smēķēdams, tāpēc viesu nama darbinieks lika viņam iziet ārā.

Romāns atgriezās un teica, ka vēlas pārrunāt šo jautājumu. Viesu nama menedžere viņam norādīja, ka sūdzība tiks izrunāta, ja viņš uzvedīsies mierīgi.

Tomēr Latvijas pilsonis pēkšņi saniknojās, jo nesaņēma dzērienu.

Viņš sāka filmēt viesu nama menedžeri, sakot, ka tas tiks ievietots vietnē "YouTube". Pēc tam Romānam palūdza doties atpakaļ uz numuriņu, lai savāktu savas mantas.

"Pēc 30 minūtēm viņš kopā ar brāli iznāca ārā, viņam rokās bija telefons, kas skaļi atskaņoja mūziku. Viņam bija uzvilkta zeltīta maska. Viņš iegāja bārā un lēni pagāja garām darbiniecei, noskatot viņu no augšas līdz apakšai. 

Bija dzirdams, kā Romāns krieviski kliedza uz citu bāra klientu: "Kas pie [cenzēts]? [Cenzēts] panāc šurp! [Cenzēts] kaujies!" tiesā pastāstīja prokurore.

Romāns ar ieroci izgāja no viesu nama un iekāpa savā automašīnā, joprojām filmējot sevi. 

Tiesā viņš atzina vainu šaujamieroča imitācijas glabāšanā ar nolūku izraisīt bailes no vardarbības, alkohola pārbaudes neveikšanā un mantas bojāšanā.

Pēc tiesas sēdes Romāns tika ieslodzīts cietumā uz 14 mēnešiem. Viņam būs arī uz 19 mēnešiem aizliegts vadīt transportlīdzekli.

Romāna aizstāvis tiesā sacīja, ka viņa klientam nav iepriekšēju sodāmību un nebija vēlmes ar šaujamieroci nodarīt kaitējumu.

Aizstāvis arī norādīja, ka kopš uzbrukuma Romāns piecus mēnešus atradās apcietinājumā un šajā laikā kļuvis par "iebiedēšanas" upuri, ziņo "Daily Mail".

Tiesnese, pasludinot spriedumu, sacīja: "Bāra personālam tas droši vien bija ārkārtīgi biedējoši..."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu