Sešus gadus pēc nāves komponists Aleksandrs Kublinskis savai meitai sapnī nodevis norādi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: No privātā arhīva

Komponists Arnis Mednis sarunā ar izdevumu "Privātā Dzīve" atklāja kādu īpaši stāstu par komponistu Aleksandru Kublinsku, kurš sapnī savai meitai nodevis ziņu.

Lai gan Mednis vairs nedzied, mūzika no viņa dzīves nav zudusi. Šobrīd viņš strādā pie kāda īpaša projekta, pateicoties mūžībā aizgājušajam komponistam  Aleksandram Kublinskim.

"Šobrīd man ir viens ļoti interesants darbs, kas drīz būs gatavs. Es aranžēju komponista Aleksandra Kublinska nevienam nezināmu dziesmu, un tai ir ļoti īpašs stāsts," atklāj Mednis.

Kublinskis, kurš sarakstījis tādus hitus kā "Zemeņu lauks" un "Noktirne", mūžībā devās pirms sešiem gadiem, un šis, iespējams, bija atvadu sveiciens viņa jaunības mīlestībai.

"Kublinska meitu Haritu es pazinu jau no agras jaunības, kad pats biju vēl padsmitnieks. Nesen tēvs viņai bija parādījies sapņos un teicis, ka viņam kaut kas ir, lai pameklējot viņa mantās. Pirms pāris mēnešiem mazmeita bija sākusi cilāt vectēva mantas un atradusi nošu lapu, kurā pierakstīta Aleksandra dziesma, vēl nekad nedzirdēta un nevienam nezināma," stāsta Arnis. Tās nosaukums ir "Eņģelis sirmais".

"Harita sazinājās ar mani, palīgā nāca Raimonds Macats, un mēs taisām aranžējumu šai dziesmai.

Nolēmām, ka to dziedās Džordžs Stīls. Tai ir ļoti sāpīgs un skaudrs teksts. Komponists, jau vecs vīrs būdams un grimdams pudelē, šo dziesmu veltījis savai pirmajai sievai – Haritas mammai Ritai.

Viņš sola, ka jau drīz dziesma nonāks pie klausītājiem.

Vairāk lasiet izdevuma "Privātā Dzīve" 12. marta numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu