Terorakts Maskavā: nav ziņu par cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Saistībā ar Krievijas koncertzālē piektdien notikušo apšaudi, pēc kuras izcēlās ugunsgrēks, neviens Latvijas valstspiederīgais nav vērsies pēc palīdzības Ārlietu ministrijā (ĀM).

Atbildot uz aģentūras LETA jautājumiem, ĀM pārstāve Diāna Eglīte norādīja, ka Latvijas vēstniecības darbinieki Maskavā ir drošībā, un ka neviens Latvijas valstspiederīgais nav vērsies pēc palīdzības ĀM.

Eglīte atgādināja, ka pēc Krievijas pilna mēroga agresijas pret Ukrainu ĀM vairākkārt ir aicinājusi Latvijas valstspiederīgos neceļot uz Krieviju un tos, kuri atrodas šajā valstī, atgriezties Latvijā.

ĀM turpina sekot līdzi notiekošajam.

Kā ziņots, apšaudē un ugunsgrēkā netālu no Maskavas esošajā koncertzālē "Krokus Siti Holl", piektdien gājuši bojā vismaz 40 cilvēki, ziņo lietotnes "Telegram" kanāls "112", kas saistīts ar Krievijas totalitārā režīma drošības iestādēm.

Vēl aptuveni 100 cilvēki ir ievainoti.

Tīmekļa izdevums "Baza" ziņo, ka koncertzālē, kas atrodas Krasnogorskā, 22 kilometru attālumā no Maskavas centra, izcēlies ugunsgrēks, kas aptvēris trešdaļu ēkas un kura rezultātā iebrucis jumts.

Kā vēsta Kremļa kontrolētā ziņu aģentūra "RIA Novosti", uz publiku uguni no automātiskajiem ieročiem atklājuši vismaz trīs maskēšanās tērpos ģērbti cilvēki.

Tikmēr lietotnes "Telegram" kanāls "Shot" ziņo, ka uzbrucēji bijuši vismaz pieci.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu