Lomaža kontā zaudētā "Virtus" spēlē trīs punkti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rihards Lomažs
Latvijas basketbolists Rihards Lomažs Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas basketbolists Rihards Lomažs piektdien Belgradā guva trīs punktus Lukas Banki vadītās Boloņas "Virtus" zaudējumā ULEB Eirolīgas mačā.

"Virtus" ar 79:94 (23:21, 19:27, 23:26, 14:20) piekāpās Belgradas "Crvena Zvezda".

Lomažs 10 minūtēs un 33 sekundēs laukumā raidīja grozā vienīgo tālmetienu, bet netrāpīja abus divpunktu metienus. Viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pa reizei nopelnīja personisko piezīmi un izprovocēja pārkāpumu pretiniekam, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu divi.

Boloņas komandā rezultatīvākais ar 25 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Tornike Šengelija, izprovocējot arī sešas piezīmes pretiniekiem, 15 punktus guva Gābriels Lundberjs un 14 punktus - Marko Belinelli.

Mājinieku panākumu ar 25 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm sekmēja Nemanja Nedovičs, bet 15 punktus un piecas zem groziem izcīnītas bumbas sakrāja Džoels Bolombojs.

Jau ziņots, ka ceturtdien Lietuvas klubs Kauņas "Žalgiris" bez savainotā Latvijas basketbolista Rolanda Šmita pieteikumā savā laukumā ar 94:76 (25:17, 23:17, 23:23, 23:19) pieveica Vitorijas "Baskonia" no Spānijas.

"Virtus" ar 17 uzvarām 31 spēlē ir astotā, Kauņas basketbolisti ar 13 uzvarām ieņem 15.vietu, bet "Crvena Zvezda" ar bilanci 11-20 ir vietu zemāk.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiacos".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu