"Islāma valsts" uzņemas atbildību par teroraktu koncertzālē Maskavā (6)

LETA
Papildināts 07:59, 23. marts, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Teroristu grupējums "Islāma valsts" ir uzņēmies atbildību par piektdien notikušo apšaudi un ugunsgrēku netālu no Maskavas esošajā koncertzālē "Krokus Siti Holl", kur saskaņā ar Krievijas varas iestāžu ziņām gājuši bojā vismaz 40 cilvēki un ievainoti aptuveni 140.

"Islāma valsts" kaujinieki "uzbruka lielam saietam (..) Krievijas galvaspilsētas Maskavas nomalē," teikts grupējuma paziņojumā lietotnē "Telegram".

"Islāma valsts" paziņojumā arī teikts, ka uzbrucēji "droši atkāpās uz savām bāzēm".

Krievijas Nacionālā gvarde paziņoja, ka ir ieradusies notikuma vietā un meklē uzbrucējus.

Tīmekļa izdevums "Baza" ziņo, ka koncertzālē, kas atrodas Krasnogorskā, 22 kilometru attālumā no Maskavas centra, izcēlies ugunsgrēks, kas aptvēris trešdaļu ēkas un kura rezultātā iebrucis jumts. Ugunsgrēku izraisījusi vai nu uzbrucēju mesta granāta, vai degbumba.

Apšaude izcēlusies pirms rokgrupas "Piknik" koncerta. Vienlaikus citā zālē noticis Ļeņingradas apgabala simfoniskā orķestra koncerts.

Kā vēsta Kremļa kontrolētā ziņu aģentūra "RIA Novosti", uz publiku uguni no automātiskajiem ieročiem atklājuši vismaz trīs maskēšanās tērpos ģērbti cilvēki.

Tikmēr lietotnes "Telegram" kanāls "Shot" ziņo, ka uzbrucēji bijuši vismaz pieci. Savukārt "Telegram" kanāls "Mash" vēsta, ka šaušana vienlaicīgi sākusies vestibilā un skatītāju zālē.

"Telegram" kanāls "Mash" ziņo, ka viens aizdomās turamais ir aizturēts, bet "Shot" vēsta, ka aizturēti arī pieci koncertzāles darbinieki, lai noskaidrotu apstākļus. "Msk1" ziņo, ka aizturēti arī žurnālisti un garāmgājēji.

"Baza" vēsta, ka četriem uzbrucējiem no nozieguma vietas izdevies aizbēgt, bet vairāki teroristi iebarikādējušies ēkā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu