"Neizrādiet žēlastību." Publicēti teroristu uzņemtie video no slaktiņa Maskavas koncertzālē (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/NEXTA/"X"

Ar teroristu organizāciju "Islāma valsts" saistīti "mediji" tiešsaistē publicējuši video, ko uzņēmuši teroristi, kuri 22. martā Maskavas apgabalā uzbruka koncertzālei "Krokus Siti Holl", vēsta Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza".

Brīdinām, ka tiek aprakstītas vardarbīgas darbības. Video atrodami vairākos "Telegram" kanālos.

Video tuvplānā redzams, kā teroristi šauj uz cilvēkiem. Viens no uzbrucējiem izšauj vismaz 10 reizes, pēc tam video redzams, kā uz grīdas guļ vismaz pieci nogalinātie. Pēc šāviņiem viens no teroristiem pieiet pie cilvēka, kurš guļ uz grīdas un viņam pārgriež rīkli.

Pašu teroristu sejas ir aizklātas. Dzirdams, kā viens no teroristiem kliedz: "Nogaliniet viņus, neizrādiet žēlastību," un "Neticīgie tiks sakauti!"

Video redzami vismaz četri teroristi. Spriežot pēc viņu apģērba, tie ir tie paši četri vīrieši, kurus Krievijas Federālais drošības dienests arestēja nākamajā dienā pēc uzbrukuma. 

Jau ziņots, ka bruņoti uzbrucēji atklāja uguni koncertzālē, kas atrodas Krasnogorskā, 22 kilometru attālumā no Maskavas centra. Apšaude sākās neilgi pirms rokgrupas "Piknik" koncerta, bet vienlaikus citā zālē notika Ļeņingradas apgabala simfoniskā orķestra koncerts.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja ir apstiprinājusi 133 cilvēku bojāeju.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās teroristu grupējums "Islāma valsts". Grupējuma kaujinieki "uzbruka lielam saietam (..) Krievijas galvaspilsētas Maskavas nomalē," teikts grupējuma paziņojumā lietotnē "Telegram". Paziņojumā arī apgalvots, ka uzbrucēji "droši atkāpās uz savām bāzēm".

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu