Neskaidrā divu bērnu tēva Roberta pazušana Pārdaugavā: draugi atklāj jaunāko informāciju par meklēšanu (4)

Papildināts 13:57, 26. marts, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pārdaugava.
Pārdaugava. Foto: Kaspars Nordens/LETA

Roberts Miksons agrā svētdienas rītā pameta Vecrīgu, lai, visticamāk, dotos mājās. Neilgi pirms plkst. 5 rītā Robertu fiksēja novērošanas kameras uz Mūkusalas ielas, tomēr sieva un divi bērni tēva pārnākšanu mājās nesagaidīja. "Versijas ir daudz un dažādas, bet mēs neatmetam cerību," mums pastāstīja Roberta draugi, kuri arī padalījās ar jaunāko informāciju par vīrieša meklēšanu un kā iespējams palīdzēt.

Diemžēl bezvēsts prombūtnē bijušais 1992. gadā dzimušais Roberts Miksons šodien, 26. martā, tika izcelts no Daugavas, Rīgā, gājis bojā. Sākotnējā policijas rīcībā esošā informācija neliecina par noziedzīgu nodarījumu. Saistībā ar notikušo tiks uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas, nozīmētas ekspertīzes, un izmeklēšanā tiks skaidroti notikušā apstākļi.

Par Roberta pazušanu vietnē "Facebook" pirms Valsts policijas oficiāli izsludinātās meklēšanas ziņoja Kitija Aiše.

"Šonakt Vecrīgā, 24. martā, pazudis Roberts Miksons. Pēdējā zināmā atrašanās vieta Latvijas 1. Rokkafejnīca, Mārstaļu iela 2-4, plkst. 5.

Pazīmes: 186 cm, vidējas miesasbūves, rudi mati/bārda, pelēks rūtains krekls.

Lūgums, ja kādam ir jebkāda informācija par pazudušo, kuri ap šo laiku ir atradušies Vecrīgā, īpaši Rokkafejnīcas tuvumā, lūgums informēt!"

Kā pārliecinājās Roberta draugi, izklaides vietas video ieraksti neatklāj, ka vakara gaitā būtu noticis kāds konflikts, kurā vīrietis būtu bijis iesaistīts, toties mājās Robertu gaidīja mīloša ģimene.

Nekas neliecināja, ka Roberts varētu pēkšņi nozust, tādēļ draugi, tuvinieki un pat cilvēki, kuriem Roberts tik vien kā sestdien no rīta tirdziņā pārdevis kafiju, ir satraukti par vīrieša pazušanu.

Kas zināms par Roberta pēdējiem soļiem?

Pirmā oficiālā informācija bija, ka Roberts varētu būt pametis Vecrīgu ap pulksten 5 rītā. Pēc jaunākās informācijas jāsliecas domāt, ka tas noticis tuvāk plkst. 4.30.

24. marta pievakarē kļuva zināms, ka vīrietis pārgājis pāri Akmens tiltam, jo tika manīts pie Nacionālās bibliotēkas.

Tas draugiem un tuviniekiem devis cerību, ka vīrietis, iespējams, bijis ceļā uz Ziepniekkalnu, kur viņš dzīvo kopā ar sievu un diviem maziem bērniem.

Šo cerību apstiprināja arī 25. marta rītā uzzinātā informācija.

Roberts Miksons 24. martā plkst. 4.58 bija netālu no Dzelzceļa tilta, pagāja garām ēkai Mūkusalas ielā 8 un devās iepirkšanās centra "Riga Plaza" virzienā.

Kā Latvijas Televīzijai pastāstīja pazudušā vīrieša draugs, kameru ierakstos redzams, kā aiz Roberta pa Mūkusalas ielu gājuši divi vīrieši. Tuvinieki lūdz viņus atsaukties un sniegt jebkādu informāciju, kas palīdzētu Roberta atrašanā.

"Iespējams, viņi kaut ko redzēja. Būtu labi, ja viņi varētu atsaukties. Šie paši vīrieši redzami tālākos ierakstos Mūkusalas ielā. Pēdējais ieraksts, kur mēs redzam Robertu, ir Mūkusalas 8. Un mēs zinām, ka Roberts nav nonācis līdz Mūkusalai 51," stāsta Roberta draugs.

"Ja ieliktu kartē viņa dzīvesvietas adresi, tas būtu īsākais maršruts, pa kuru iet," par novērošanas kamerās fiksētajiem Roberta soļiem stāsta draugs Rihards.

Iespējamais Roberta pārvietošanās maršruts.
Iespējamais Roberta pārvietošanās maršruts. Foto: Ekrānuzņēmums no "Google Maps".

Kā norit vīrieša meklēšana?

Jau 24. marta pievakarē organizēja vērienīgu meklēšanas operāciju, kas ilgusi līdz plkst. 2 naktī.

Kā pastāstīja Roberta draugs Rihards, 25. marta pievakarē pārmeklēta plaša Pārdaugavas teritorija.

"Mēs esam "izķemmējuši" trijstūri no Akmens tilta līdz "Pepsi" centram un no "Pepsi" centra gar dzelzceļu, visus parkus ieskaitot, līdz Vienības gatvei.

Un attiecīgi arī gar Daugavas malu līdz Mūkusalas aplim."

Kitija papildina, ka Roberta meklēšanas operācijā piedalījās likumsargi, kinologi un liels skaits brīvprātīgo, par kuru atsaucību draugi un tuvinieki ir īpaši pateicīgi.

Šobrīd Roberta meklēšanai izveidota "WhatsApp" grupa, kurā iesaistīti 150 cilvēki.

"Izstaigājām visus krūmus, ja nemaldos, Zaķusala un Lucavsala arī tika izstaigāta. Mūkusalas ielā pārbaudījām visas teritorijas līdz pat Ozolciema ielai.

Diemžēl bija arī kļūdains pavediens, ka vīrietis bijis "Viršos", bet jebkurā gadījumā tur arī izstaigājām Arkādijas un Uzvaras parka teritorijas.

Šobrīd apskatīts ļoti daudz videokameru ierakstu, kur viņu neredzam. Apzinām visus apsaimniekotājus pie blakus teritorijām – varbūt nolēmis iet pa kādu citu ceļu.

Cilvēki uz vietas teritorijas pārstaigā vairākas reizes – varbūt atrodas kaut kas, kam pieķerties.

Kinologi ar suņiem izstaigāja ceļu pa Mūkusalas ielu līdz aplim un mazliet tālāk uz priekšu, kur sākas (tramvaja) sliedes," par meklēšanu stāsta Kitija.

Meklēšana aktīvi turpinās. Brīvprātīgie turpina apstaigāt teritorijas no Roberta pēdējās fiksētās atrašanās vietas līdz viņa dzīvesvietai, bet Daugavas krastā darbus veic nirēji.

"Versijas ir daudz un dažādas, bet mēs neatmetam cerību," stāsta Roberta draugi.

Kā palīdzēt?

Robertam mugurā bija zili džinsi, pelēks rūtains krekls, melnbalti apavi "Nike", iespējams, veste.

Līdzi bija haki krāsas jostassoma "Nike".

Draugi, tuvinieki un likumsargi aicina aplūkot vīrieša attēlu un atsaukties ikvienu, kura rīcībā ir informācija par Roberta iespējamo atrašanās vietu, zvanot pa tālruņa numuru 110 vai 22 084 084.

Autovadītāji, kuru automašīnās ir videoreģistratori un kuri 24. marta aptuveni pulksten 5. rītā braukuši pa Mūkusalas ielu, aicināti pārskatīt ierakstus un arī sniegt informāciju meklēšanā iesaistītajiem.

Roberta draugi un tuvinieki arī aicina dalīties ar Kitijas Aišes "Facebook" ierakstu, kas arī tiek papildināts ar jaunāko informāciju par vīrieša meklēšanu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu