VIDEO Raidījums: Kariņa krēsls, iespējams, ir sašķobījies

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš.
Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Reaģējot uz sākto kriminālprocesu par iespējamu līdzekļu izšķērdēšanu saistībā ar skandālu par lidmašīnu līgumreisu izmantošanu, "Jaunā Vienotība" nedēļas nogalē sapulcējās uz slēgtu sēdi, uz kuru tika aicināts ierasties arī Krišjānis Kariņš. Taču viņš neieradās, vēsta Panorāma.

Partijas valde pirmdien lēma, ko darīt tālāk, un neoficiāla informācija liecina, ka viens no variantiem paredz arī prasīt Kariņa demisiju.

Sākumā sestdien un tad pirmdien jau otro reizi ar vienas dienas pārtraukumu partiju apvienība "Jaunā Vienotība" sanāca kopā.

Klāt nebija vienīgi partiju apvienības valdes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš, kurš pirmdien darba vizītē apmeklē Amerikas Savienotās Valstis. 

Sestdien Kariņš uz tikšanos neieradās. Šodien Kariņš atrodas ASV, kur tiekas ar  Savienoto valstu valsts sekretāru Entoniju Blinkenu. Latvijas Televīzijas mēģinājumi Kariņu sazvanīt pa telefonu vairākkārt bija neveiksmīgi.

Neoficiāli izskan, ka jautājums par Kariņa tālāku darbību valdībā esot tikai premjeres rokās, un lēmums izteikt neuzticību savas partijas ministram ir īpaši grūts.

TV3 ziņo, ka uz ģenerālprokuratūras sākto kriminālprocesu Kariņš reaģēja ar īsu paziņojumu, kurā visu atbildību uzvēla Valsts kancelejai.

"Pilnībā paļaujos uz tiesībsargājošo iestāžu darbu un kompetenci izvērtēt Valsts kancelejas pieņemtos lēmumus laikā, kad pildīju Ministru prezidenta amata pienākumus," tā Kariņš. Lidojumu organizēšanā Valsts kancelejas atbildību uzsver arī bijušā premjera Kariņa biroja vadītājs Jānis Patmalnieks.

Turpretī bijušais valdības vadītājs, tagad opozīcijas deputāts Māris Kučinskis skaidro, ka lēmumus par lidojumiem pieņem premjers vai viņa biroja darbinieki. Savukārt Valsts kanceleja tikai rīkojas saskaņā ar viņu norādījumiem.

Jau ziņots, ka Siliņa ceturtdien, 28.martā, ar ārlietu ministru Krišjāni Kariņu pārrunās izveidojušos situāciju ar Kariņa komandējumu privātajiem reisiem premjera amata laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu