Vīrieti tiesā par Līvaja Amareina piekaušanu Daugavpilī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Līvajs Amareins dienu pēc piekaušanas.
Līvajs Amareins dienu pēc piekaušanas. Foto: No privātā arhīva

Latgales rajona tiesa Daugavpilī šodien plkst.14 turpinās skatīt krimināllietu par LGBT kopienas pārstāvju Līvaja Amareina un viņa drauga piekaušanu Daugavpilī, informē tiesa.

Lietu sāka iztiesāt 29.janvārī. Pirmajā tiesas sēdē tika uzklausīti cietušie un nopratināts viens liecinieks, bet viens liecinieks uz tiesas sēdi neieradās. Uz šodienas tiesas sēdi lieciniekam ir piemērota piespiedu atvešana uz tiesu.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka lietā apsūdzēts Eļdars Zaripovs. Apsūdzība uzrādīta par huligānismu, nodarot cietušajiem miesas bojājumus.

2023.gada 4.maijā Daugavpilī apsūdzētais satika cietušo un viņa draugu, ar kuriem iepriekš nebija pazīstami un palūdza viņiem mobilo telefonu, lai veiktu zvanu.

Apsūdzētais savstarpējās sarunas laikā ar cietušo esot konstatējis, ka viņš un viņa draugs pieder lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) kopienai, pausts apsūdzībā. Apsūdzētais, būdams alkohola ietekmē, homofobisku motīvu vadīts, izrādot necieņu, bezkaunīgi sācis nicināt cietušo un viņa draugu par piederību LGBT kopienai.

Apsūdzētais sācis uzvesties agresīvi un izaicinoši, provocējot cietušo uz kautiņu, pēc kā vairākas reizes viņam iesita ar dūrēm pa seju, nogāžot cietušo zemē, kur turpināja viņu sist, nodarot viņam miesas bojājumus. Apsūdzētais, atstājot notikuma vietu, satika citu personu, kura arī pieder LGBT kopienai, un arī viņai iesita pa seju, norādīts apsūdzībā.

Sākotnēji Valsts policija kriminālprocesu bija izbeigusi, taču prokuratūra policijas lēmumu atcēla un kriminālprocesu atjaunoja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu