Merzļikins graujošā zaudējumā divas reizes kapitulē debitantam Doenam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Reuters Connect/Scanpix

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā ielaida sešas ripas, divas no tām pēc NHL debiju piedzīvojušā Džoša Doena metieniem.

Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" komanda viesos Arizonas "Coyotes" hokejistiem zaudēja ar rezultātu 2:6 (1:0, 1:2, 0:4).

Būna Dženera 12.minūtē realizētais vairākums ļāva "Blue Jackets" vienībai pirmo periodu uzvarēt ar 1:0, bet pēc nākamās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts 2:2. Vispirms Matiass Mačelli vairākumā izlīdzināja rezultātu, pēc tam izcēlās Doens, bet 39 sekundes pirms došanās pārtraukumā vairākumā vārtus guva Zeks Verenskis.

Trešā perioda 12.minūtē Doens vēlreiz bija precīzs vārtu priekšā, turpinājumā Merzļikinu pārspējot arī Nikam Bjugstadam, kā arī mazākumos Nikam Šmalcam un Dilanam Ginteram.

22 gadus vecais 2021.gada drafta 37.numurs Doens šosezon Amerikas Hokeja līgā (AHL) fārmkluba Tūsonas "Roadrunners" rindās 62 mačos guvis 26 vārtus un atdevis 20 rezultatīvas piespēles. Viņa tēvs Šeins Doens, kurš kopā ar pārējiem ģimenes locekļiem vēroja šo maču klātienē, visu NHL karjeru pavadīja "Coyotes" sastāvā un bija ilggadējs komandas kapteinis.

Merzļikins šajā mačā atvairīja 29 no 35 metieniem, bet viņa komandas biedri pa Karela Vejmelkas vārtiem meta 27 reizes, 17 no tām pirmajā periodā.

"Blue Jackets" ar 58 punktiem 72 spēlēs ieņem pēdējo 16.vietu Austrumu konferencē, savukārt "Coyotes" ar 65 punktiem 72 cīņās ir 13. Rietumos, apsteidzot trīs komandas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu