18 499 amatpersonām sešu dienu laikā jāiesniedz deklarācija par 2023. gadu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts ieņēmumu dienesta ēka.
Valsts ieņēmumu dienesta ēka. Foto: LETA

Līdz šī gada 2. aprīlim vēl 18 499 valsts amatpersonām ir jāiesniedz valsts amatpersonas kārtējā gada deklarācija par 2023. gadu, informēja Valsts ieņēmumu dienests (VID) pārstāvji.

Kopumā šī deklarācija šogad jāiesniedz 54 783 valsts amatpersonām, patlaban to ir iesniegušas 36 284 amatpersonas jeb 66,2%.

Valsts amatpersonas deklarāciju, tāpat kā citus VID iesniedzamus dokumentus, jāiesniedz EDS, autorizējoties ar internetbankas rekvizītiem, eID, eParakstu vai "eParaksts mobile". Tādējādi, ja ir nozaudēts VID piešķirtais EDS identifikators un parole, to vairs nav nepieciešams atjaunot.

Lai atvieglotu deklarācijas aizpildīšanu, ir pilnveidota EDS dokumenta ievadforma un tie deklarācijas punkti, par kuriem informācija jau ir VID rīcībā, aizpildās automātiski. Savukārt valsts amatpersonai VID atlasītā informācija ir jāpārbauda un, ja nepieciešams, jāprecizē un jāpapildina, kā arī pirms iesniegšanas jāapliecina norādīto ziņu patiesums.

Iesniegto deklarāciju amatpersona var precizēt trīs mēnešu laikā pēc tam, kad deklarācija publiskota VID Valsts amatpersonu deklarāciju publiskojamo datu bāzē.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu