Skujiņš 28. un Neilands 29. vietā viendienas velobraucienā "Dwars door Vlaanderen"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Toms Skujiņš
Toms Skujiņš Foto: Trek - Segafredo komandas arhīvs

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš trešdien Beļģijā izcīnīja 28. vietu viendienas velobraucienā "Dwars door Vlaanderen" (UCI kat.1.UWT), bet Krists Neilands ierindojās vietu zemāk.

Riteņbraucēji mēroja 188,6 kilometrus ar daudziem nelieliem pauguriem un desmit bruģa sekcijām.

Par uzvarētāju kļuva amerikānis Mateo Džorgensons ("Team Visma"/"Lease a Bike"), kurš trasi veica četrās stundās septiņās minūtēs un 44 sekundēs.

Četru sekotāju grupiņā ātrākais bija norvēģis Jūnass Ābrahamsens ("Uno-X Mobility"), kurš uzvarētājam piekāpās 29 sekundes, bet otrais ar tādu pašu rezultātu - šveicietis Stefans Kings ("Groupama - FDJ").

Skujiņš ("Lidl - Trek") finišu sasniedza 28.vietā, bet Neilands ("Israel - Premier Tech") - 29.vietā 173 braucēju konkurencē, abiem uzvarētājam zaudējot divas minūtes un septiņas sekundes.

Abi Latvijas riteņbraucēji trešdien nopelnīja pa 12 pasaules ranga punktiem.

Masveida kritienu 65 kilometrus pirms finiša, kurā cieta arī uzvarētāja komandasbiedrs Beļģijas braucējs Vauts van Ārts, izraisīja nelīdzens ceļa segums, kritienu piedzīvojot līdz pat ducim braucēju. Van Ārts guva smagus muguras nobrāzumus, gandrīz pilnībā atvadoties no komandas dzeltenā krekla.

Negadījums notika trīs joslu šosejā, kur viena josla bija nedaudz augstāka par blakus esošajām.

Savainoti ir arī divi Skujiņa komandasbiedri - beļģis Jaspers Steivens un dānis Madss Pedersens, kā arī eritrejietis Biniams Girmajs ("Intermarche - Wanty").

Visi četri sadursmē cietušie braucēji būtu braukuši arī Flandrijas tūrē svētdien un Parīzes-Rubē velobraucienam nākamajā nedēļas nogalē.

Turklāt 29 gadus vecais van Ārts savu skatītāju priekšā bija viens no favorītiem Flandrijas tūrē.

Pirms gada Neilands finišēja 21.vietā, bet Emīls Liepiņš ierindojās 114.vietā. Par uzvarētāju kļuva francūzis Kristofs Laports.

Pirmoreiz velobrauciens notika 1945.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu