Zelenskis brīdina par jaunu Krievijas uzbrukumu vasarā. Ukraina tam neesot gatava (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis tikšanās laikā ar žurnālistiem Rīgas pilī.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis tikšanās laikā ar žurnālistiem Rīgas pilī. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis intervijā televīzijas kanālam "CBS News" norādījis, ka Krievijas bruņotie spēki plāno lielu uzbrukuma operāciju Ukrainā. Operācija varētu sākties maijā vai jūnijā, vēsta Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza". 

Ukrainas prezidents norādīja, ka pērnajā ziemā Ukrainas aizstāvjiem izdevās norurēties pret okupantu uzbrukumu, taču to apgrūtināja munīcijas trūkums. Zelenskis norādīja gaidāmās ofensīvas laiku, taču neprecizēja virzienu. 

"Mums tam vajag ne tikai sagatavoties un ne tikai nostabilizēt situāciju – partneri reizēm ir ļoti priecīgi, ka esam to izdarījuši – bet ar to nepietiek. Mums vajag palīdzību tagad," teica Zelenskis.

Saskaņā ar "CBS News" sniegto informāciju, Zelenskis norādīja, ka Ukrainas armija patlaban nav gatava aizstāvēties gaidāmajā uzbrukumā. Prezidents uzsvēra, ka Ukrainai visvairāk nepieciešamas "Patriot" pretgaisa aizsardzības raķetes un artilērijas šāviņi.

Jau ziņots, ka  Vācija paziņojusi par jaunu militārās palīdzības paketi Ukrainai, un tajā iekļauti bezpilota lidaparāti, atmīnēšanas aprīkojums, munīcija, transportlīdzekļi, ieroči, maskēšanās aprīkojums un satelītu sakaru sistēma.

Jaunajā palīdzības paketē cita starpā ir 14 visurgājēji "Warthog", 120 milimetru šāviņi tankiem "Leopard 2" un 4000 155 milimetru šāviņu.

Ukraina saņems arī 14 bezpilota lidaparātus VEKTOR, 30 bezpilota lidaparātus RK-35, kā arī piecas dronu darbības traucēšanas sistēmas un 180 dronu atklāšanas sistēmas RF 360.

Turklāt izsludinātajā palīdzības sarakstā ir arī raķetes "Patriot", pavēlniecības auto "Bronco ATTC", 70 infrasarkano staru kameras un 20 kājnieku bruņumašīnas "Marder 1A3".

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu