Migrācijas eksperts: Ja Ukraina piedzīvos sakāvi, Vāciju pārņems liels bēgļu vilnis (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas bēgļi. Ilustratīvs attēls.
Ukrainas bēgļi. Ilustratīvs attēls. Foto: Janossy Gergely/Shutterstock

​Migrācijas eksperts Džeralds Knauss norādījis, ka Vācija ir bažīga, ka varētu palielināties bēgļu plūsma no Ukrainas, ja Krievijai būs panākumi frontē, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN

"Ja Putins panāks savu un Ukraina karā zaudēs, tas var pārvērst vēl desmit miljonus cilvēku par bēgļiem," intervijā DW sacīja migrācijas eksperts Džeralds Knauss.

Pēc viņa teiktā, pie šāda scenārija tas varētu būt lielākais migrācijas vilnis kopš Otrā pasaules kara.

Savukārt Vācijas Bundestāga loceklis Helge Linds neuzskata, ka skaitļi būs pārmērīgi lieli.

"Nav pamata teikt, ka milzīgs bēgļu vilnis ir neizbēgams," viņš norāda.

Jau ziņots, ka NATO ietilpstošās Eiropas valstis sākušas izvērtēt iespējamos riskus gadījumam, ja Krievija uzvarēs karā pret Ukrainu, ziņo ASV aģentūra “Bloomberg”, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem.

Vairākas Eiropas valstis sākušas izvērtēt riskus, ko radītu Krievija pēc tās iespējamās uzvaras karā pret Ukrainu. Lielākās bažas esot attiecībā uz riskiem NATO dalībvalstīm Austrumeiropā.

Kā norādīja informācijas avots, šādas situācijas sekas būs jūtamas visā pasaulē, jo tas likšot ASV un NATO sabiedrotajiem un partneriem šaubīties par drošības garantijām.

Krievijas uzvaras sekas Ukrainai un tās sabiedrotajiem būšot nopietnākas par sekām neveiksmīgajai ASV aiziešanai no Afganistānas 2021.gadā.

ASV sabiedrotie Eiropā esot sākuši nopietni aizdomāties par to, cik uzticami ir Vašingtonas solījumi par palīdzību aizsardzības jautājumos.

Amatpersonas Eiropā bažījas, ka gadījumā, ja Ukraina nesaņems aizsardzībai nepieciešamo bruņojumu, Krievija turpinās iznīcināt tās infrastruktūru un sagrābt arvien jaunas teritorijas.

Ja Ukrainai nebūs iespējas aizstāvēties, tā var būt spiesta piekrist sev neizdevīgiem nosacījumiem uguns pārtraukšanai.

“Bloomberg” informācijas avoti arī uzsver, ka kārtējās militārās palīdzības paketes Ukraini gan no ASV, gan Eiropas Savienības tiks apstiprinātas nākamā gada sākumā.

Tomēr ar šo palīdzību nebūšot pietiekami, lai Ukraina panāktu nopietnu izrāvienu kaujas laukā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu