Rosina Krievijas pilsoņiem ar uzturēšanās atļauju par pienākumu noteikt ES pastāvīgā iedzīvotāja statusa iegūšanu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pases.
Pases. Foto: Edijs Pālens/LETA

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) sagatavojusi grozījumus Imigrācijas likumā, rosinot noteikt, ka Krievijas pilsoņiem, kuriem ir pastāvīgās uzturēšanās atļauja Latvijā, ir pienākumu iesniegt dokumentus Eiropas Savienības (ES) pastāvīgā iedzīvotāja statusa pieprasīšanai, kā arī apliecinājumu par valsts valodas apguvi.

NA priekšlikums paredz, ka dokumenti ES pastāvīgā iedzīvotāja statusa iegūšanai minētajām personām būtu jāiesniedz līdz 2025.gada 1.maijam.

Opozīcijas deputāti skaidro, ka likumprojekta izstrādes mērķis ir "pastāvošajā ģeopolitiskās spriedzes situācijā preventatīvi novērst visus iespējamos riskus Latvijas valsts un sabiedrības drošībai, stiprināt valsts valodas statusu, tās pielietojumu un sabiedrības integrāciju, kā arī novērst Saeimas iepriekš pieņemto grozījumu Imigrācijas likumā rezultātā izveidojušos atšķirīgo situāciju attiecībā pret personu grupām, kas atrodas vienādos un pēc noteiktiem kritērijiem salīdzināmos apstākļos".

Atbilstoši Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes sniegtajiem datiem, likumprojekta grozījumi attiektos uz aptuveni 5000 personām, kas ir Krievijas pilsoņi, norāda NA.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu