Brazīlija vēlas panākt Putina dalību G20 samitā, izmantojot ANO imunitātes iespējas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kara noziedznieks un Krievijas diktators Vladimirs Putins.
Kara noziedznieks un Krievijas diktators Vladimirs Putins. Foto: Sebastian Castelier/Shutterstock

Brazīlijas prezidenta Lulas valdība pielikuši pūles juridisku argumentu izstrādei, kas ļautu Starptautiskās Krimināltiesas (SKT) meklētajam Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam ierasties valstī uz G20 samitu, ziņo "Unian", atsaucoties uz Brazīlijas laikrakstu "Folha de S.Paulo".

Brazīlijas prezidenta Luiza Inasiu Lulas da Silvas administrācija vēlas sagaidīt Putinu G20 samitā, kas novembrī notiks Riodežaneiro.

Galvenais šķērslis šādai vizītei ir SKT izdotais Putina apcietināšanas orderis, jo Brazīlija ir parakstījusi Romas statūtus, uz kuru pamata izveidota SKT, un tāpēc tai ir formāls pienākums arestēt Krievijas diktatoru, ja viņš ierodas valstī.

Kā noskaidrojuši žurnālisti, Brazīlijas valdība pašlaik risina sarunas ar ANO, lai oficiāli varētu piešķirt valdību vadītājiem imunitāti pret kriminālvajāšanu viņu vizīšu laikā.

Laikraksts norāda, ka Brazīlijas valdības priekšlikumā, kas nosūtīts ANO, Putins nav tieši pieminēts, bet argumentācijā ir atsauces uz scenāriju, "kas atbilst Krievijas līdera pašreizējai situācijai".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu