Medijs: Maskavas policijas iecirknī miris vīrietis, kurš aizturēts pēc terorakta Piemaskavā (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: @victoriaslog/"X"

Krievijas neatkarīgais izdevums "Agentsvo" noskaidrojis, ka 22. marta naktī Maskavā, īsi pēc terorakta Piemaskavas koncertzālē "Crocus City Hall" tika aizturēts arī kāds čečenu tautības vīrietis. Viņš miris policijas iecirknī dažas stundas pēc aizturēšanas, vēsta Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza".  

Aškaba Uspanova nāves apstākļi netiek precizēti. Viņa māte Taisa Uspanova norāda, ka viņš tika aizturēts autobusa pieturā, dodoties uz darbu kopā ar sievu.

Pēc aizturēšanas Uspanovs piezvanījis sievai. Viņa gribējusi atnākt viņam pakaļ, taču viņš lūdzis to nedarīt, jo policisti pret viņu nekādas apsūdzības neesot izvirzījuši. Vēlāk gan viņš lūdzis sievu ierasties iecirknī.

Saskaņā ar viņa mātes teikto, Uspanova sieva iecirknī ieradusies divas stundas vēlāk, bet tās darbinieki viņai teikuši, ka viņas "vīra vairs nav". Taisa Uspanova uzsver, ka viņas dēls tika apglabāts Čečenijā, bet neprecizēja, kad un kā viņai tika nodots viņa līķis un vai uz tā bija redzamas spīdzināšanas pēdas. Nāves apstākļus viņa arī nenosauca. 

Par Uspanova nāvi 29. martā ziņoja arī Čečenijas opozicionāru "Telegram" kanāls "1ADAT". Tur norādīts, ka Uspanovs devies mājās no darba, bet autobusa pieturā viņam uzbrukuši cilvēki maskās un viņš, neapzinoties, ka tie ir Federālā drošības dienesta (FSB) darbinieki, pretojies. 

Kanāls raksta, ka Uspanovs pēc aizturēšanas spīdzināts. 

"1ADAT" arī publicēja video, kurā redzams viņa līķis pēc autopsijas. Tajā kāda persona norāda, ka drošības dienestu darbinieki viņu pakāruši.

Jau ziņots, ka iepriekš aizdomās par terorakta izpildi Krievija aizturēja četrus Tadžikistānas pilsoņus un vēl septiņas personas, kas tiek turētas aizdomās par saistību ar uzbrukuma plānošanu.

Atbildību par teroraktu uzņēmies grupējums "Islāma valsts". Rietumu drošības eksperti uzskata, ka aiz uzbrukuma stāv šīs organizācijas Afganistānas atzars - grupējums "Islāma valsts - Horasānas province".

Krievijas diktators Vladimirs Putins ir atzinis, ka uzbrukumu sarīkoja "radikālie islāmisti", tomēr bez jebkādiem pierādījumiem turpina uzstāt, ka Ukraina un Rietumvalstis ir iesaistītas notikušajā.

Pēc uzbrukuma Krievijas drošības dienesti tiek kritizēti par to, ka nespēja novērst uzbrukumu, lai gan ASV izlūkdienesti privāti un publiski brīdināja par ekstrēmistu plāniem uzbrukt vietām Maskavā, kur pulcējas daudz cilvēku.

Ziņu aģentūra "Reuters", atsaucoties uz anonīmiem avotiem, svētdien vēstīja, ka dažas dienas pirms uzbrukuma "Crocus City Hall" Irānas izlūkdienesti informēja Krievijas kolēģus par aizturētu teroristu nopratināšanas laikā iegūtu informāciju, ka tiek gatavots plašs uzbrukums Krievijā.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu