Parīzes mēre Idalgo un Kremļa "rupors" Zaharova apmainās ar "laipnībām" olimpisko spēļu jautājumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: dpa/scanpix

Parīzes mēre Anna Idalgo sarunā ar Francijas mediju "Le Monde" norādījusi, ka agresorvalstu sportistus olimpiskajās spēlēs nevēlas redzēt.

Parīzes olimpiskās spēles sāksies jau pēc divarpus mēnešiem. Joprojām viens no centrālajiem jautājumiem olimpisko spēļu sakarā ir krievu un baltkrievu sportistu dalība četrgades lielākajā sporta notikumā.

Idalgo jau vairākkārt ir skaidri paudusi savu nostāju agresorvalstu sportistu jautājumā, norādot, ka krievu un baltkrievu sportistiem Olimpiādē vietas nav.

"Gribu krievu un baltkrievu sportistiem pateikt, ka viņi Parīzē nav gaidīti," sacīja Idalgo, kura piebilda, ka ukraiņu sportisti Parīzē tiks sagaidīti varoņu statusā.

Krievija, kā jau ierasts, atbildi parādā nepalika. Kremļa rupors Marija Zaharova draudēja ar Francijas produktu boikotu Krievijas veikalos.

"Šobrīd Francijas produktiem vēl nav uzlīmes, uz kuras teikts: "Jūs neesat gaidīti Maskavā." Es zinu, ka mūsu aktīvistus nevarēs apturēt. Vēl viens šāds paziņojums, un Francijas biznesu vadītāji ielauzīsies domē. Viņiem sekos zemnieki," draudēja Zaharova.

Parīzes olimpiskās spēles norisināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu