Krievijā arvien vairāk cilvēku iestājoties armijā, jo vēlas atriebt terorakta Piemaskavā upurus (3)

Apollo.lv
Papildināts 12:52, 3. aprīlis, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas Aizsardzības ministrija apgalvojusi, ka terorakts Piemaskavas koncertzālē "Crocus City Hall" iedrošinājis vairākus Krievijas iedzīvotājus iestāties armijā, lai "atriebtu nogalinātos", vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "The Moscow Times".

"Pagājušajā nedēļā veiktajās intervijās atlases punktos vairākās Krievijas pilsētās vairums intervējamo kā galveno līguma noslēgšanas motīvu norādīja vēlmi atriebt 2024. gada 22. martā Maskavas apgabalā notikušajā traģēdijā bojāgājušos," teikts ministrijas paziņojumā.

Ministrija norāda, ka kopš kara sākuma vairāk nekā 100 000 cilvēku noslēguši līgumus ar bruņotajiem spēkiem. Savukārt pēdējās desmit dienās līgumus parakstījuši aptuveni 16 000 cilvēku. 

Jau ziņots, ka 22. martā Krasnogorskā, netālu no Maskavas, bruņoti uzbrucēji iebruka koncertzālē "Crocus City Hall" un nogalināja vismaz 139 cilvēkus. Aptuveni 200 tika ievainoti.

Atbildību par teroraktu uzņēmies grupējums "Islāma valsts". Rietumu drošības eksperti uzskata, ka aiz uzbrukuma stāv šīs organizācijas Afganistānas atzars - grupējums "Islāma valsts - Horasānas province".

Krievijas diktators Vladimirs Putins ir atzinis, ka uzbrukumu sarīkoja "radikālie islāmisti", tomēr bez jebkādiem pierādījumiem turpina uzstāt, ka Ukraina un Rietumvalstis ir iesaistītas notikušajā.

Tiešsaistes aptauju centra "OpenMinds" rezultāti uzrāda, ka 50% aptaujāto Krievijas iedzīvotāju uzskata, ka aiz terorakta stāv Ukraina, bet 27% domā, ka to sarīkojusi "Islāma valsts". Savukārt 6% uzskata, ka teroraktā vainojami "kolektīvie Rietumi" – NATO, ASV, un Lielbritānija. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu