"Pats piegādāju ieročus oponentiem." Pēc pikantā video skandāla Madars Lasmanis atkāpies no amata (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Madars Lasmanis
Madars Lasmanis Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 3. aprīlī, par atkāpšanos no Jelgavas mēra amata paziņojis Madars Lasmanis (LA). Plkst. 16 izsludināta Jelgavas novada domes sēde, kurā paredzēts skatīt septiņu deputātu pieprasījumu atbrīvot Lasmani no amata, taču politiķis pats šādu lēmumu pieņēmis pirms paredzētās sēdes.  

Nesen sabiedrībā sašutumu izraisīja no kādas Jelgavas domes sēdes pārpublicēts video, kurā Jelgavas novada domes priekšsēdētājs attālinātas sēdes laikā automašīnā šķietami draiskojās ar aizmugurējā sēdeklī esošu sievieti.

"Politiskā situācija Jelgavas novada domē ir sasniegusi pašreizējās koalīcijas darbības termiņa robežu. Jelgavas novada deputāti ir vienojušies par jaunas koalīcijas izveidi un jauna mēra izvēli. Lai nekavētu jaunā vadītāja ievēlēšanu un raitu pašvaldības darbu, es atkāpjos no Jelgavas novada domes priekšsēdētāja amata," raksta Lasmanis.

Savā paziņojumā par atkāpšanos politiķis arī atkārtoti aktualizē savu publisko konfliktu ar Jelgavas pilsētas izpilddirektori Līgu Lonerti (LZS), pārmetot viņai pašvaldības centrālās pārvaldes un administrācijas reorganizācijas sabotēšanu.

Lasmanis arī ziņo par aizdomām par Lenertes iespējamu noziedzīgo nodarījumu papildus jau izskanējušajiem ziņojumiem "par tīšiem, būtiskiem un sistemātiskiem pārkāpumiem pašvaldības izpilddirektores darbā, patvaļīgi, pārkāpjot pilnvaras, rīkojoties ar publisku mantu un pašvaldības finanšu līdzekļiem".

Saistībā ar šo informāciju nu jau bijušais Jelgavas mērs vērsies Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā un Valsts kontrolē.

Lasmaņa paziņojumā izteikta nožēla par 2022. gadā izbeigto dienesta pārbaudi pret Loneri ar vieglāko iespējamo disciplinārsodu – piezīmi.

Lai gan politiķis savā vēstulē tieši nepiemin interneta vidē lielo rezonansi ieguvušo video no domes attālinātās sēdes, var noprast, ka pirmspēdējā rindkopa attiecas tieši uz šo incidentu.

"Protams, savā rīcībā ikvienam jāievēro arī ētikas standarti. Cilvēks, kurš strādā publiskā amatā, nedrīkst nonākt situācijā, ko var dažādi interpretēt.

Mēs visi to zinām, bet, kamēr kas tāds ar pašu nav noticis, līdz galam neizprotam. Pats piegādāju ieročus oponentiem.

Jau esmu atvainojies saviem tiešajiem kolēģiem pašvaldībā un partijas biedriem, šodien vēlos atvainoties arī sava novada iedzīvotājiem un plašākai sabiedrībai, kas radušās situācijas dēļ jebkādā veidā jutušies neērti vai aizskarti.

Es pielikšu visas pūles, lai atjaunotu savu iedragāto reputāciju un atgūtu uzticību."

Nobeigumā Lasmanis izsaka pateicību Jelgavas novada iedzīvotājiem par atsaucību, par kopā padarītajiem darbiem, kā arī pašvaldības darbiniekiem par līdzšinējo sadarbību un sola turpināt darbu viņu interesēs, bet nu jau deputāta amatā.

Jau ziņots, ka plašas diskusijas izraisījusi Lasmaņa rīcība Budžeta komisijā, kur līdztekus sēdes vadīšanai politiķis, sēžot automašīnā, pievērsies kādas sievietes kājām.

Atsevišķi pašvaldības politiķi un amatpersonas pieprasījuši vērtēt Lasmaņa rīcību, Budžeta komisijā līdztekus sēdes vadīšanai pievēršoties kādas sievietes kājām. Pašvaldības izpilddirektore Līga Lonerte (LZS) aicinājusi pašvaldības deputātus vērtēt, viņasprāt, ētikas dabas pārkāpumu domes priekšsēdētāja rīcībā, izsūtot viņiem video no komisijas 13.marta sēdes. Izpilddirektore deputātiem paudusi, ka, viņasprāt, Lasmaņa rīcībā ir saskatāmi būtiski pārkāpumi. Viņa pie deputātiem vērusies pēc administrācijas darbinieku celtās trauksmes.

Pieprasījumu parakstījuši četri Latvijas Zemnieku savienības deputāti - domes priekšsēdētāja vietniece Ilze Vītola, Lolita Duge, Juris Lavenieks un Juris Razživins, un trīs no Latvijas Reģionu apvienības saraksta ievēlētie deputāti - Dainis Liepiņš, Vidmants Rinkuns un Dina Tauriņa.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu