Sanktpēterburgā aizturēts publicists un disidents Skobovs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Sanktpēterburgā Krievijas drošības iestādes aizturējušas publicistu un padomju laiku disidentu Aleksandru Skobovu, vēsta nevalstiskā organizācija "OVD-Info", kas veic politisko represiju uzskaiti.

Disidents aizturēts cilvēktiesību aktīvista Jūlija Ribakova un viņa dzīvesbiedres Jekaterinas Molostvovas dzīvoklī, kur viņš tobrīd viesojies.

Skobovam tiek inkriminēta "līdzdarbošanās teroristiskā darbībā", vēsta tīmekļa izdevums "Fontanka".

Izmeklētājs un viņu pavadošie Iekšlietu ministrijas darbinieki nav ļāvuši 66 gadus vecajam Skobovam paņemt līdzi viņam vitāli nepieciešamos diabēta medikamentus, "Fontanka" pastāstīja Ribakovs.

"Skobovs neko nerakstīja par teroraktu "Krokusā", tomēr viņš daudz komentēja Krievijas un Ukrainas attiecības," sacīja Ribakovs.

Vēl padomju režīma laikos 1978.gadā Skobovs tika apcietināts par piedalīšanos grupas "Kreisā opozīcija" darbā un pretpadomju žurnāla izdošanā.

Vēlāk viņš ar tiesas spriedumu tika ievietots psihiatriskajā slimnīcā, ko varēja pamest tikai Gorbačova "atkušņa" laikā 1987.gadā.

Atbilstoši projekta "Okna" informācijai pret Skobovu ierosināta administratīvā lieta par piedalīšanos "nevēlamā organizācijā" - Brīvās Krievijas forumā.

22.martā Krievijas varasiestādes Skobovu pasludināja par "ārvalstu aģentu".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu