Bankas "Citadele" valdes priekšsēdētājs paziņo, ka atstās amatu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
AS "Citadele banka" valdes priekšsēdētājs Johans Akerbloms.
AS "Citadele banka" valdes priekšsēdētājs Johans Akerbloms. Foto: Zane Bitere/LETA

Bankas "Citadele" valdes priekšsēdētājs Jūhans Okerblums bankas padomei iesniedzis paziņojumu par atkāpšanos no amata personisku iemeslu dēļ, aģentūru LETA informēja bankas pārstāvji.

Paziņojumā valdei Okerblums izsaka pateicību par sešiem bankā "Citadele" pavadītajiem gadiem, kuru laikā banka ir sasniegusi nozīmīgus panākumus, un norāda, ka tas nav viegls lēmums, taču personisku iemeslu vadīts viņš nolēmis atkāpties no amata.

Bankas "Citadele" Mārketinga un korporatīvās komunikācijas daļas vadītāja Aiga Volksone informē, ka banka iespējami ātrā laikā meklēs atbilstošu pēcteci.

Līdz tam Okerblums turpinās pildīt bankas vadītāja pienākumus.

Bankas "Citadele" valdē strādā arī valdes locekļi Ruta Ezerskiene, Vaids Žagūnis, Slavomirs Mizaks, Vladislavs Mironovs, Jūlija Ļebedinska-Ļitvinova un Valters Ābele.

Jau vēstīts, ka banka "Citadele" pagājušajā gadā strādāja ar 91,7 miljonu eiro peļņu, kas ir 2,2 reizes vairāk nekā 2022.gadā.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2023.gada beigās bija trešā lielākā banka Latvijā. Tās obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā. Aptuveni 75% bankas "Citadele" akciju pieder starptautiskai investoru grupai un citiem mazākuma akcionāriem, ko pārstāv investīciju kompānija "Ripplewood Advisors LLC". Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas īpašumā ir gandrīz 25% akciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu