Sieviete, kuras ķermeni retas slimības dēļ klāj tūkstošiem audzēju, beidzot tikusi pie ilgi gaidīta atvieglojuma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

42 gadus vecā Šarmeina Sahadeo no Trinidadas cieš no retas NF-1 neirofibromatozes, kā rezultātā viņas galvas ādu, muti, seju, rokas, kājas un visu pārējo ķermeni klāj audzēji. Pēc ilgiem meklējumiem sieviete atradusi ķirurgu, kurš pēc 60 stundu ilgas operācijas ievērojami uzlabojis viņas stāvokli, ziņo "Daily Mail".

Divu bērnu māte Šarmeina Sahadeo cīnās ar šausminošu slimību, kuras dēļ viss viņas ķermenis ir klāts ar tūkstošiem audzēju.

Tagad viņa var publiski dalīties ar savu prieku par to, ka pēc vairāk nekā 60 stundu ilgas operācijas guvusi ilgi gaidītu atvieglojumu.

Pēc operācijas beidzot esot spējīga ērti un pienācīgi aplūkot savu atspulgu spogulī, uz pārvērtībām viņa spēja reaģēt tikai ar vārdiem: "Es tagad jūtos skaista."

Šī slimība ar Šarmeinu bijusi kopš dzimšanas, bet viņa apgalvo, ka tā kļuvusi "daudz sliktāka" pēc otrā bērna laišanas pasaulē pirms aptuveni 20 gadiem. 

Pēc dzemdībām uz viņas ķermeņa sāka veidoties "tūkstošiem kunkuļu".

Jaunie audzēji sagrieza viņas dzīvi kājām gaisā.

Šarmeina uzskata, ka slimība ir vainojama viņas 18 gadus ilgās laulības izjukšanā, kā arī nesusi lielas finansiālās grūtības, jo darba devēji šausminājās par viņas izskatu.

Viņai gadiem ilgi nācies paciest arī nežēlīgus komentārus un svešinieku šoka un riebuma pilnus skatienus, un pēc divām operācijām dzimtajā Trinidadā sieviete nolēma, ka viņai jāmeklē palīdzība ārzemēs.

Pēc gadiem ilgas gaidīšanas un naudas līdzekļu vākšanas viņa beidzot atrada Losandželosas ķirurgu Raienu Osbornu, kurš bija apņēmības pilns palīdzēt viņai atvieglot stāvokli, kas tiek uzskatīts par vienu no nopietnākajiem neirofibromatozes gadījumiem pasaulē.

Dzīvi mainošā operācija viņai ir ļāvusi vieglāk elpot, staigāt un spēlēties ar mazmeitu, kā arī devusi iespēju justies kā no jauna dzimušai sievietei.

Audzēji gandrīz pilnībā aizsprostoja Šarmeinas degunu, padarot elpošanu gandrīz neiespējamu, bet audzējs, kas bija izaudzis viņas mutē un ko viņa nodēvēja par "Frenku", apgrūtināja sievietes spēju ēst un runāt.

Daudzie audzēji uz viņas kājas nozīmēja, ka viņa nevarēja noiet vairāk par dažiem soļiem, un viņai bija "jāsakārto" audzēji, lai varētu sēdēt vai urinēt.

Smagais stāvoklis sievietei radīja bailes, ka viņa kādā brīdī nespēs elpot vai izsaukt palīdzību un galu galā nomirs viena.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu