Čečenija ar savdabīgu likumu ierobežo atļauto mūziku. Iespējams, aizliegta arī Krievijas himna

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Čečenu dejotāji.
Čečenu dejotāji. Foto: Zaid Saadallah/Shutterstock

Čečenijas varas iestādes nolēmušas republikā ierobežot visu muzikālo, vokālo un horeogrāfisko darbu atskaņošanas tempu. Čečenijas Kultūras ministrija noteikusi, ka visiem darbiem jāatbilst tempam no 80 līdz 116 sitieniem minūtē (BPM), ziņo "Meduza", atsaucoties uz "Grozny-inform".

"Šodien notika paplašināta tikšanās ar Čečenijas Republikas radošo valsts un pašvaldību grupu vadītājiem, kuras laikā paziņots galīgais lēmums, vienojoties ar Čečenijas Republikas vadītāju Ramzanu Kadirovu, ka turpmāk visiem muzikālajiem, vokālajiem un horeogrāfiskajiem darbiem jāatbilst tempam no 80 līdz 116 sitieniem minūtē," norādīja Čečenijas Republikas Kultūras ministrija.

Ministrija arī piebilda, ka Čečenijas Republikas vadītāja uzdevumā tiek viekts milzīgs darbs pie jautājuma par čečenu muzikālo, vokālo un horeogrāfisko darbu atbilstību čečenu mentalitātei un izpildīto darbu muzikālajam ritmam.

Tikmēr "Meduza" iedziļinājusies, kādus darbus jaunais likums un ierobežojumi ietekmēs.

80 BPM temps ir salīdzinoši lēniem skaņdarbiem, piemēram, aptuveni tādā pašā tempā (82 BPM) skan ukraiņu grupas "Okean Elzy" dziesma "Without a Fight".

116 sitieni minūtē tas ir, piemēram, "Daft Punk" dziesmai "Get Lucky".

Tajā pašā laikā ļoti liela daļa mūzikas darbu neietilpst šaurajā 80–116 sitienu minūtē diapazonā. 

Piemēram, zem 80 BPM robežas ir Krievijas Federācijas himna (76 BPM). Virs 116 BMP robežas ir Ļeva Leščenko dziesma "Uzvaras diena" (126 BPM).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu