Medijs: Tramps vēlas, lai Ukraina Krievijai atdod Krimu un Donbasu (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Donalds Tramps.
Donalds Tramps. Foto: Mike Stewart/AP

Izdevums "The Washington Post" noskaidrojis, ka bijušais ASV prezidents Donalds Tramps izstrādājis plānu, kā panākt mieru Ukrainā – Krievijas okupētās Ukrainas teritorijas, tostarp Krimas pussalu un Donbasa teritoriju atdot Krievijai, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "UNIAN". 

Šo informāciju medijam pastāstījuši anonīmi Trampa svītai piederīgie, kuri šo tēmu ar viņu pārrunājuši. Iepriekš Tramps lielījies, ka viņš līdz ar atgriešanos Baltajā namā 24 stundu laikā vienosies par plānu, kā panākt pamieru starp Krieviju un Ukrainu, taču plāna detaļas viņš atteicies paust publiski.

Privātā sarunā Tramps paudis, ka dažu Ukrainas teritoriju iedzīvotāji piekristu tam, ka Ukraina ir daļa no Krievijas. Zināms, ka daži Trampa līdzgaitnieki viņu centušies atturēt no šāda plāna. 

"Es pavadīju visu savu laiku, runājot ar Trampu par Ukrainu. Viņam (Putinam) jāmaksā cena. Viņš to nevar uzvarēt," teicis Republikāņu partijas senators Lindsijs Greiems. 

Trampa preses birojs atteicies šo informāciju noraidīt tieši, tā vietā uzsverot, ka iegūtie pierādījumi nav pilnīgi. 

"Spekulācijas par prezidenta Trampa plānu nāk no vārdā nenosauktiem un neinformētiem avotiem, kuriem nav ne jausmas par to, kas notiek vai kas notiks. Prezidents Tramps ir vienīgais, kurš runā par kara apturēšanu," teica biroja pārstāve Kerolīna Līvita. 

Trampa bijusī galvenā padomniece Krievijas jautājumos Fiona Hila norāda, ka viņa komanda Krievijas iebrukumu Ukrainā uztver kā parastu teritoriālu strīdu, nevis apdraudējumu visas Eiropas un pasaules drošībai kopumā.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu