VIDEO Ukraiņi iznīcinājuši krievu tanku ar improvizētu elektroniskās karadarbības sistēmu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: @RALee85/"X"

Ukraiņu militārais blogeris platformā "Telegram" dalījies ar video, kurā redzams, kā Ukrainas aizstāvji ar drona palīdzību iznīcina Krievijas armijas "T-72B3M" tanku, kurš aprīkots ar improvizētu elektroniskās karadarbības sistēmu, vēsta ASV medijs "Business Insider". 

Video taisījusi Ukrainas bruņoto spēku 60. mehanizētā brigāde. Ukraina regulāri ar droniem iznīcinājusi Krievijas tankus, tehniku un karavīrus, kā arī apšaudījusi ierakumus. 

Eksperti gan lēš, ka šāda veida improvizētas elektroniskās karadarbības sistēmas Ukrainas dronu operatoriem varētu sagādāt problēmas, jo tās izmanto radio, infrasarkanos vai radaru signālus, lai apgrūtinātu otras puses iespējas izmantot šos pašus signālus. 

ASV Ārpolitikas pētniecības institūta vecākais pētnieks Roberts Lī platformā "X" norāda, ka pēc skata necilā sistēma izskatās visai efektīva. Viņš dalījies ar tanka attēliem un norādījis, ka tanka improvizētā sistēma "atturējusi lielu lidrobotu skaitu, kas darbojušies ar atšķirīgām frekvencēm".

Krievija pagaidām elektroniskajā karā ir guvusi virsroku, šī iemesla dēļ Ukrainas pusei ir ļoti grūti tikt pie jauniem droniem. Ukrainas karavīri britu izdevumam "The Times" norādījuši, ka lielākā daļa lidrobotu iegūti par brīvprātīgo saziedotajiem līdzekļiem. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu