Ukrainā atļauj cietumnieku mobilizēšanu. Ir izņēmumi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cietums.
Cietums. Foto: Dan Henson/Shutterstock

Ukrainas parlamenta Tiesībaizsardzības komiteja apstiprinājusi likumprojektu, kas paredz cietumnieku iesaukšanu valsts bruņoto spēku rindās. Tiesa, ne katrs ieslodzītais tiks sūtīts uz fronti, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "UNIAN".

"Komiteja ieteica pieņemt likumprojektu 11079-1, kas paredz notiesāto personu, kam piemērota brīvības atņemšana vai nosacīta atņemšana, mobilizāciju," aģentūrai "RBC-Ukraine" norādījis komitejas priekšsēdētājs Serhijs Jonušas.

Deputāts atzīmēja, ka mobilizēt nedrīkstēs tos ieslodzītos, kuri notiesāti par valsts drošības apdraudēšanu, terorismu, divu vai vairāk cilvēku slepkavību, izvarošanu, pedofiliju vai nāvējoša incidenta izraisīšanu alkohola vai narkotiku ietekmē.

Iepriekš Augstākās Radas Cilvēktiesību komisārs Dmitro Lubinecs un bijušais Ukrainas bruņoto spēku ģenerālis Valērijs Zalužnijs kategoriski iebilda pret cietumnieku mobilizāciju.

7. februārī Augstākā Rada pirmajā lasījumā nobalsoja par mobilizācijas likumprojektu. Augstākās Radas Nacionālās drošības, aizsardzības un izlūkošanas komiteja ziņoja: ja tā tiks pieņemta, notiesātās personas. kuras neatrodas cietumā, arī tiks iekļautas mobilizēto personu sarakstā. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu