Kuldīgā sāk būvēt "Lidl" veikalu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Kuldīgā, Aizputes ielā, sākta "Lidl" veikala būvniecība, informēja SIA "Lidl Latvija" pārstāvji.

Plānots, ka jaunā veikala ēkas platība būs apmēram 2385 kvadrātmetri ar gandrīz 1340 kvadrātmetru tirdzniecības zāli.

Jauno "Lidl" veikalu projektējušas "Diānas Zalānes projektēšanas biroja" arhitektes, bet ēkas būvdarbus īstenot uzticēts SIA "Anzāģe".

Kā norāda kompānijā, satiksmes nodrošināšanai projekts paredz par "Lidl" līdzekļiem izbūvēt pilnīgi jaunus Jāņa un Rātskunga ielas posmus, kas pieslēgsies jau esošajām Mucenieku un Aizputes ielām. Gar jaunajām Jāņa un Rātskunga ielām tiks veidota sarkano kļavu lielstādu rinda, kas rudenī izdaiļos veikala apkārtni.

Pie veikala paredzēts izveidot 120 autostāvvietas "Lidl" klientiem. Pēc pilsētas pašvaldības iniciatīvas - 15 no šīm stāvvietām būs atvēlētas tuvākās apkaimes iedzīvotāju vajadzībām.

Patlaban iespējamo veikala atklāšanas datumu, kā arī projekta investīcija kompānijā nemin.

Jau vēstīts, ka "Lidl Latvija" finanšu gadā, kas ilga no 2022.gada 1.marta līdz 2023.gada 28.februārim, strādāja ar 442,378 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 4,4 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi saruka vairākkārt un bija 3,847 miljoni eiro.

"Lidl Latvija" reģistrēta 2016.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 365,5 miljoni eiro, liecina informācija "Firmas.lv". Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Vācijas "C E - Beteiligungs-GmbH".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu