Māmiņa, kura laida pasaulē dvīņus ar 22 dienu starpību, pastāsta par dzemdību pieredzi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Martin Valigursky/Shutterstock

22 gadus vecās anglietes Keilas Doilas dzemdību pieredze ir bijusi unikāla un sirdi plosoša - gaidītie dvīņi dzimuši divās dažādās slimnīcās ar 22 dienu starpību. Pirmais bērniņš diemžēl pasaulē nācis nedzīvs, vēsta "New York Post". 

Doila palika stāvoklī ar dvīņiem 2020. gada oktobrī. Visas pārbaudes liecināja par normālu grūtniecību. Viņa saka, ka nav bijis nekādu sarežģījumu, līdz 2021. gada 15. martā viņa sajuta dzemdību sāpes.

"Es apzinājos visus riskus, kas saistīti ar dvīņu piedzimšanu. Es pat maksāju par pierakstiem pie privāta ārsta, jo biju noraizējusies par sarežģījumiem," viņa sacīja. "Kad grūtniecība sasniedza 22 ar pusi nedēļas, guļot gultā, sajutu visstiprākās sāpes manā mūžā. Nebiju pārliecināta, kas notiek. Devos uz tualeti apakšstāvā, un man noplūda ūdeņi."

Doila tika steidzami nogādāta slimnīcā, kur tika novērota piecas dienas.

Mazais Arlo piedzima  2021. gada 20. martā plkst. 4.20 dabīgās dzemdībās, diemžēl bez dzīvības pazīmēm. Dzemdības notika 17 nedēļas pirms laika, Arlo svēra tikai 490 gramus. 

Ārsti uzskatīja, ka iemesls tam, ka mazulis piedzima nedzīvs, varētu būt asins receklis placentā.

"Viņš izskatījās kā parasts jaundzimušais," atcerējās Doila. "[Ārsti] mani apsēdināja pēc dzemdībām un teica – viņi necer, ka otrs dvīnis izdzīvos, un viņš, iespējams, piedzims tuvāko pāris stundu laikā."

Tomēr Arlo brālis tik drīz neieradās pasaulē. Doilai kontrakcijas rimās, un viņa tika nosūtīta mājās atgūties.

"Pēc pirmā bērniņa piedzimšanas traumas biju satriekta, kad viņi teica, ka varu iet mājās," sacīja jaunā māmiņa. Viņa sazinājās ar ārstu citā slimnīcā.

"Mums bija pārbaudes katru dienu starp abām dzemdībām," paskaidroja Doila. "Katru jaunu dienu ārsts teica, ka patiešām nespēj tam noticēt."

22 dienas pēc pirmajām dzemdībām pasaulē nāca otrs dvīnis Astro. Viņš piedzima 11. aprīlī plkst. 4.12 ar ķeizargriezienu, sverot 0,9 kilogramus. Viņam bija priekšlaicīgas piedzimšanas komplikācijas, tostarp caurums sirdī un retinopātija, kas izraisa patoloģisku asinsvadu augšanu acīs.

Ārsti nolēma veikt ķeizargriezienu, konstatējuši placentas atslāņošanos, kuras dēļ bērnam sāka trūkt skābekļa.

"Kad pasaulē ieradās Astro, es nespēju noticēt, ka viņš visu šo laiku bija izdzīvojis," atzina māmiņa.

Divas nedēļas pēc tam, kad Doila bija devusies mājās ar Astro, viņi sarīkoja Arlo bēru ceremoniju.

Māmiņa neslēpa, ka audzināt vienu bērniņu un vienlaikus sērot par viņa dvīņubrāli ir bijis neticami smagi. 

"Mēs bijām nopirkuši visu dubultā: divas gultiņas, ratiņus ar diviem sēdekļiem. Bija grūti noskatīties, kā dvīņu mammas, kam es sekoju "TikTok", dalās ar dažādiem notikumiem," viņa stāstīja. 

Taču viņa remdēja savas bēdas, atbalstot citas jaunās māmiņas un galu galā kļūstot par dzemdību intensīvās terapijas nodaļas brīvprātīgo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu