"Lūšu" volejbolisti Latvijas čempionāta finālsērijas pirmajā cīņā uzvar piecos setos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Volejbola komanda Jēkabpils "Lūši"
Volejbola komanda Jēkabpils "Lūši" Foto: Evija Trifanova/LETA

Jēkabpils "Lūši" trešdien Daugavpilī izcīnīja uzvaru piecu setu cīņā "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta finālsērijas pirmajā mačā.

Jēkabpils vienība izbraukumā ar 3-2 (25:22, 19:25, 18:25, 25:20, 19:17) pārspēja "Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte" ("Ezerzeme"/DU) un sērijā līdz trīs uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Starp viesiem ar 17 punktiem izcēlās Jānis Medenis, 15 punktus iekrāja Eduards Stieģelis, bet pa 11 punktiem guva Armands Āboliņš un Zigurds Adamovičs.

Daugavpils vienībā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Devids Žolnerovičs, Armands Rokjāns tika pie 15 punktiem, kamēr Dmitrijs Meinerts un Iļja Makarovs pievienoja vēl pa 12 punktiem.

Finālsērija norit līdz trīs uzvarām un nākamie mači paredzēti 13. un 14.aprīlī, kā arī, ja būs nepieciešamas, tad spēles vēl tiks aizvadītas 19. un 20.aprīlī.

Jēkabpils vienība pusfinālā ar 2-1 pārspēja RTU/"Robežsardzi"/"Jūrmalu", bet daugavpilieši ar 2-0 bija pārāki pār "Piejūru"/MSĢ.

Baltijas līgas pamatturnīrā "Ezerzeme"/DU ieņēma piekto vietu, kamēr jēkabpilieši ierindojās septītajā vietā, kā arī abas komandām pārvarēja ceturtdaļfinālu un iekļuva finālčetrinieka turnīrā. Pusfinālā "Ezerzeme"/DU un "Lūši" piedzīvoja neveiksmes un tikās cīņā par bronzu, kurā trīs setos pārāki bija "Lūši".

Pirms tam pamatturnīrā divas reizes pārāki bija Daugavpils volejbolisti (3-1 un 3-0), bet vienu reizi panākumu piecos setos svinēja Jēkabpils komanda.

Cīņā par bronzas godalgām spēkosies RTU/"Robežsardzi"/"Jūrmala" un "Piejūra"/MSĢ.

Pērn "Ezerzeme"/DU finālsērijā ar 3-2 uzvarēja RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala" vienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu