Vīrietis iesūdz tiesā 50 sievietes, kuras apgalvojušas, ka viņām bijis slikts randiņš (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: X/MurreyLucas

Stjuarts Lūkass Murejs no Santamonikas iesūdzējis tiesā 50 sievietes, kuras esot apspriedušas viņu privātā "Facebook" grupā, vēsta ārvalstu mediji.

Sievietes ziņas publicējušas "Facebook" grupā ar nosaukumu "Vai mēs tiekamies ar vienu vīrieti? Losandželosa", kam ir gandrīz 50 000 dalībnieku. 

Stjuarts uzskata, ka sievietes publicējušas "nepatiesus un nomelnojošus" apgalvojumus par to, kā ir bijis ar viņu iet uz randiņiem.

Murejs sievietes iesūdzējis tiesā, piesprasot 2,6 miljonus ASV dolāru lielu zaudējumu atlīdzināšanu par "emocionālu stresu, sāpēm un ciešanām".

"Starp dažām no viņu darbībām bija manu attēlu publicēšana bez manas atļaujas, manas atrašanās vietas izsekošana, plāni mani vajāt, veselu stāstu safabricēšana un maznozīmīgu mijiedarbību sensacionalizēšana," pauda vīrietis. "Es atbalstu drošu vidi, kur sievietes var sevi aizstāvēt pret stalkošanu, vajāšanu un uzbrukumiem, bet ne otrādāk."

"Šīs sievietes izmantoja drošas vides konceptu, lai aprunātu, apmelotu un iebiedētu ikvienu pēc iegribas. Šo apsūdzēto rīcība ir naidpilna un nepielūdzama."

8. aprīlī Kalifornijas Augstākā tiesa Losandželosā noraidīja lietu pret vienu no 50 apsūdzētajām pēc dokumentu un liecību izskatīšanas. 

"Facebook" grupa izveidota, lai sievietes dalītos ar to vīriešu fotogrāfijām, ar kurām viņas ir gājušas uz randiņiem vai grasījušās to darīt, ar mērķi "brīdināt citas sievietes par meļiem, krāpniekiem, varmākām vai kādu, kurš izrādījis jebkāda veida toksisku vai bīstamu uzvedību."

Lai apsūdzētās sievietes gūtu atbalstu tiesā, uzsākta līdzekļu vākšanas kampaņa. Apsūdzētās norāda, ka grupā dalījušās "patiesos stāstos par mūsu personīgo pieredzi". 

"Mēs uzskatām, ka prasītājs [Murejs] rada reālus draudus Losandželosas sievietēm. Mūsu negatīvās pieredzes ar viņu ilgušas gadiem. Mēs plānojam pielikt punktu viņa uzmācīgajiem paņēmieniem," paziņojušas sievietes, ko vīrietis iesūdzējis tiesā.  

"Mēs plānojam agresīvi cīnīties tiesā un ceram radīt precedentu, parādot, ka šīs grupas ir izveidotas, lai sievietes būtu drošībā, ka tiesas prāvas, kuru mērķis ir apslāpēt runas brīvību, nav pieņemamas, ka uzbrukumi brīvprātīgajiem, kuri cenšas palīdzēt citām sievietēm, netiks pieļauti, un parādīt, ka dažas personas apgalvos, ka patiesi apgalvojumi ir "neslavas celšana"," teikts paziņojumā. 

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu