Saeimas priekšsēdētāja saskata veicamus uzdevumus Latvijas robežas stiprināšanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa piedalās preses konferencē pēc tikšanās ar Moldovas parlamenta priekšsēdētāju Saeimas namā.
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa piedalās preses konferencē pēc tikšanās ar Moldovas parlamenta priekšsēdētāju Saeimas namā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS) saskata vairākus uzdevumus, kas veicami parlamentam saistībā ar Latvijas robežas ar Krieviju un Baltkrieviju izbūvi.

Kā aģentūru LETA informēja Saeimas priekšsēdētājas birojā, Mieriņa šodien apmeklēja Latvijas robežu ar Krieviju un Baltkrieviju, apskatot un pārliecinoties par robežas izbūves risinajumiem, termiņu ievērošanu un sarežģītājiem būvdarbu apstākļiem. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja iepazinās ar robežsardzes aprīkojumu un izmantotajām informācijas sistēmām.

Pēc Mieriņas vārdiem, Saeimai jāpārskata robežas aizsargjoslas nosacījumi, lai pasargātu jauno robežu no tehniskiem bojājumiem, rastu risinājumu robežsardzes transporta līdzekļu reģistrēšanai un izmantošanai robežas zonā. Tāpat vizītes laikā tika apzināti risinājumi rindu mazināšanai un apstākļu uzlabošanai autovadītājiem, ko Saeimas priekšsēdētāja sola pārrunāt ar koalīcijas partneriem sadarbības sanāksmē jau tuvākajā laikā.

''Apskates laikā tika gūta pilnīga pārliecība par robežasargu atbildīgo, radošo un patriotisko attieksmi pret saviem pienākumiem, kas atbilstoši ir jānovērtē no valsts puses ar atbilstošu atalgojumu, plānojot algu pieaugumu nākošā gada valsts budžetā,'' pauž Mieriņa.

Saeimas priekšsēdētāja apmeklēja Opuļu un Piedrujas robežapsardzības nodaļas, kā arī Pāternieku robežkontroles punktu. Vizītē piedalījās Valsts robežsardze priekšnieks, ģenerālis Guntis Pujāts, kā arī Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Igors Rajevs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu