Ukraina šogad var zaudēt karā, brīdina bijušais britu komandieris (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karš Ukrainā
Karš Ukrainā Foto: Jānis Vingris/TVNET

Bijušais Lielbritānijas Apvienoto spēku pavēlniecības komandieris Ričards Beronss intervijā raidsabiedrībai BBC uzsvēris, ka Ukrainas bruņotie spēki karā pret Krieviju 2024. gada laikā varētu piedzīvot sakāvi. 

Beronss norāda, ka sakāves iemesls varētu būt tas, ka Ukrainas iedzīvotāji zaudēs pārliecību par uzvaru. 

"Un, kad tas nonāks līdz tam, kāpēc lai cilvēki gribētu cīnīties un mirt tikai tāpēc, lai aizsargātu neaizsargājamo?" retoriski jautā Beronss.

Ukrainas sabiedrības un karavīru vidū šāda apziņa vēl nav nostiprinājusies. Taču Ukrainas aizstāvjiem strauji izsīkst munīcijas, karavīru un gaisa aizsardzības iekārtu rezerves.

Pērn ilgi gaidītajā pretuzbrukumā ukraiņiem okupantus neizdevās padzīt no zaudētajām teritorijām, turklāt Maskava patlaban gatavojas jaunai uzbrukuma opreācijai, kas paredzēta vasarā. 

Beronss atzīmē, ka gaidāmās krievu ofensīvas raksturiezīmes ir visai skaidras. 

"Mēs redzam, ka Krievija frontes līnijā cīnās ar būtiskām priekšrocībām – viņu pārākums munīcijas un artilērijas šāviņu apjomā ir aptuveni pieci pret vienu un viņiem ir būtisks cilvēku pārpalikums. Turklāt jauni ieroči visu tikai pastiprina."

Starp jaunajiem Krievijas ieročiem ietilpst modificētās padomju laika "FAB" bumbas, kuras aprīkotas ar spurām, GPS navigācijas sistēmām. Turklāt tajās ietilpst 1500 kilogrami sprāgstvielu. Šīs bumbas jau ilgi terorizē ukraiņu aizsardzības pozīcijas. 

"Kādā brīdī šovasar mēs redzēsim plašu Krievijas uzbrukumu ar nolūku darīt vairāk, nekā virzīties uz priekšu ar maziem panākumiem, lai mēģinātu izlauzties cauri ukraiņu līnijām," norāda Beronss. 

"Ja tas notiks, tad pastāv risks, ka Krievijas spēki tiks līdz tām Ukrainas daļām, kur Ukrainas bruņotie spēki viņus vairs nevarēs apturēt." Eksperti norāda, ka Krievija gaidāmajā uzbrukumā visintensīvāk varētu virzīties Donbasa, Harkivas, un Zaporižjas apgabala virzienā.   

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis sestdien paziņojis, ka pēdējā laikā situācija austrumu frontē ir ievērojami saasinājusies.

Tas saistīts ar ievērojamu ienaidnieka uzbrukumu aktivizēšanos pēc tā dēvētajām prezidenta vēlēšanām Krievijā, norāda Sirskis savā lietotnes "Telegram" kanālā.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu