Kārkliņš un Strazdiņš BMX Eiropas kausa posmā tiek pusfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mikus Dāvids Strazdiņš
Mikus Dāvids Strazdiņš Foto: Sanda Tūtere

Rinalds Jānis Kārkliņš un Mikus Strazdiņš sestdien Čehijā iekļuva pusfinālā BMX Eiropas kausa posma elites sacensībās, ierindojoties attiecīgi devītajā un 14.vietā, bet karjerā pirmo uzvaru junioru sacensībās izcīnīja Kristers Apels, ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Abi "AKSSC Valmiera"/"MŠA Valmieras puikas" braucēji elites klasē Kārkliņš un Strazdiņš iekļuva pusfinālā, kur savos braucienos Kārkliņš izcīnīja piekto, bet Strazdiņš - septīto vietu.

LRF ziņo, ka Kārkliņu no karjerā pirmā Eiropas kausa posma fināla elites grupā šķīra mazāk par vienu sekundes desmitdaļu, bet Strazdiņš pusfinālā krita.

Junioru grupā pēc izcila starta finālā uzvaru izcīnīja "BMX Rīga"/RRS pārstāvis Apels, bet viņa klubabiedrs Eiropas čempions Edgars Langmanis ieguva trešo vietu.

Finālā abi Edžus Treimaņa audzēkņi iekļuva pārliecinoši. Langmanis visos braucienos uzvarēja, bet Apels četros braucienos līdz finālam izcīnīja trīs uzvaras un vienreiz bija otrais.

LRF ziņo, ka perfekts starts finālā padevās Apelam, kurš pirmajā virāžā iebrauca pirmais.Viņš pārliecinoši finišēja pirmais, gūstot karjeras pirmo uzvaru šāda ranga sacensībās junioru grupā.

Langmanis teju visu finālbraucienu atradās trešajā vietā. Viņam tas četros posmos bija trešais goda pjedestāls.

Pa vidu abiem latviešiem finišēja Šveices izlases juniors Marks Litijs. Junioru grupā startēja 70 dalībnieki.

Sieviešu U-23 grupā Veronika Monika Stūriški uzvarēja pirmajā braucienā, tad finišēja otrajā un piektajā vieta nākamajos divos priekšbraucienos.

Finālā trenera Ģirta Kātiņa audzēknei nepadevās starts, atkrītot uz astoto vietu. Trasē "Silvas ziķeru" sportiste aizcīnījās līdz ceturtajai vietai.

Pirmo reizi karjerā finālu B-15/16 grupā sasniedza "BMX Rīga"/RRS sportists Roberts Černovs. Trenera Jāņa Lapsiņa audzēknis izšķirošajā braucienā izcīnīja piekto vietu, kas ir viens no viņa lielākajiem panākumiem Eiropas kausos.

Dienas otrajā pusē BMX Eiropas kausa piektā posma sacensības aizvadīs bērnu, jauniešu un amatieru klašu sportisti.

Sestais posms šajā pašā trasē notiks svētdien.

Latviju Čehijā pārstāv 74 BMX sportisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu