Video Politiķi šķērdējuši komandējumu dienas naudu piemaksas, atzīst Valsts kontrole

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Finanšu ministra budžetu portfelis, kurš ar valdības sagatavoto 2014. gada budžeta likumprojektu un to pavadošo likumprojektu paketi tika iesniegts izskatīšanai Saeimā.
Finanšu ministra budžetu portfelis, kurš ar valdības sagatavoto 2014. gada budžeta likumprojektu un to pavadošo likumprojektu paketi tika iesniegts izskatīšanai Saeimā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts kontrole (VK) amatpersonas aicinājusi atteikties no nepamatotām komandējumu dienas naudas piemaksām maksimālajā apmērā, vēsta raidījums "TV3 Ziņas". 

Līdzās prettiesiski izlietotajiem līdzekļiem bijušā premjera Krišjāņa Kariņa specreisu organizēšanā VK revidenti pievērsuši uzmanību vēl vienam aspektam – papildu labumiem, kas pienāks valsts amatpersonām.

Viens no tiem ir piemaksas pie komandējuma dienas naudām. Noteikts, ka, piemēram, valdības vadītāja gadījumā tie var būt pat 30% no summas. Piemēram, ja amatpersona dodas komandējumā uz Beļģiju vai Franciju, kur dienas naudas noteiktais apmērs ir 60 eiro, tad papildus var saņemt vēl 18 eiro.

Revidenti pārskatu periodā secinājuši, ka piemaksas katru reizi saņemtas maksimālajā apmērā bez jebkāda pamatojuma.

VK pārstāvji uzsver, ka šāda prakse jau kļuvusi sistemātiska.

"Te mēs varbūt runājām jau par tādu attieksmi. Kad prasījām, sanāk, ka tas ir vienkārši iegājies jau gadiem," norāda Valsts kontroles padomes locekle Inga Vilka.

Video: "TV3 Ziņu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu