Iecavas muižas parkā veidos "zaļo labirintu"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: visit.bauska.lv

Bauskas novada pašvaldība Iecavas muižas parkā plāno veidot "zaļo labirintu", kurā atveidos senās muižas pils un tās telpu kontūras, informē pašvaldībā.

Labirintu veidos krūmu stādījumi, kas tiks regulāri apgriezti, lai piešķirtu ansamblim nepieciešamo telpiskumu. Izteikta ēkas kontūra būs redzama, kad stādījumi paaugsies un tiem tiks izveidota vajadzīgā forma.

Muižas iezīmētās telpu vietas paredzēts numurēt, lai kopīgajā informatīvajā stendā varētu sameklēt muižas telpu arhitektūras eksplikāciju un aprakstu par to agrāko pielietojumu. Informācijas stendā personām ar redzes traucējumiem būs iespēja saņemt taktilo informāciju Braila rakstā, tādējādi radot iekļaujošu un ilgtspējīgu infrastruktūru, kas ir piemērota arī cilvēkiem ar invaliditāti, klāsta pašvaldībā.

Labirintu un informācijas stendu papildinās vairāki labiekārtojuma elementi: bruģētas taciņas, šūpoles, ēvelēta apses koka soli, rūsinātas metāla atkritumu tvertnes.

Iecavas muižas parka labiekārtošana notiks projektā "Atklāj un sajūti zaļos noslēpumus Zemgalē un Žemaitijā!". Projekta mērķis ir paplašināt ilgtspējīga un zaļā tūrisma iespējas Latvijas-Lietuvas pārrobežu reģionos, ieviešot kopīgo ceļojumu maršrutu "Zaļie un sajūtu noslēpumi" un nodrošinot daudzveidīgas atpūtas iespējas Zemgales un Žemaitijas reģionu dabas un pilsētvidē.

Labiekārtojuma objekts - pils pamatu kontūras atspoguļojums labirinta veidā - tiks veidots saskaņā ar apstiprināto Iecava parka attīstības koncepciju. Tehnisko dokumentāciju labiekārtojuma objektam izstrādāja SIA "7 A.M." sadarbībā ar arhitektūras biroju "Aoumm" no Itālijas. Autoruzraudzības procesu nodrošinās SIA "7 A.M.".

Pašlaik noslēgumam tuvojas pirmais sagatavošanās solis pirms darbu veikšanas - 16.aprīlī plānota iepirkuma procedūrā iesniegto būvdarbu un būvuzraudzības piedāvājumu atvēršana.

Kopējais projekta finansējums Bauskas novada pašvaldībai ir 237 381 eiro, kuru veido Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 189 905 eiro jeb 80% no kopsummas, Bauskas novada pašvaldības un valsts finansējums, katrai ieguldot 10% jeb 23 738 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu