Medijs: ASV viceprezidente Zelenskim lūgusi pārtraukt Ukrainas uzbrukumus Krievijas naftas rūpnīcām (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Amerikas Savienoto valstu (ASV) viceprezidente Kamala Harisa konfidenciālā sanāksmē Minhenes drošības konferencē Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim lūgusi atturēties no turpmākiem uzbrukumiem Krievijas naftas pārstrādes objektiem, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "Meduza", atsaucoties uz "The Washington Post" (WP). 

Avoti ASV prezidenta administrācijā norāda WP, ka Baltā nama amatpersonu ieskatā Kijivas uzbrukumi Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcām varētu rezultēties globālā cenu pieaugumā un provocēt agresīvu Krievijas atbildi Ukrainai.

Avoti uzsver, ka Herisas brīdinājums 2024. gada februārī "aizkaitinājis" Zelenski un viņa komandu, pats prezidents to noraidījis. Avoti atzīmē, ka Zelenskis nav noskaidrojis to, vai Herisas ieteikums atbilst visa Baidena administrācijas amatpersonu skatījumam. 

Turpmākajās nedēļās Vašingtona sanāksmēs ar Kijivu šo brīdinājumu vairākkārt atkārtojusi. To uzsvēris arī ASV Nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans un vairākas augsta ranga Pentagona un ASV izlūkdienestu amatpersonas. 

Kopš 2024. gada sākuma Ukrainas bruņotie spēki veikuši vairāk nekā 10 uzbrukumus Krievijas naftas noliktavām un pārstrādes rūpnīcām. Marta beigās Zelenskis norādīja, ka ASV šos uzbrukumus neatbalsta. 

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu