Smiltēns atbalsta Bražes kandidatūru ārlietu ministra amatam (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas sekretārs un deputāts Edvards Smiltēns.
Saeimas sekretārs un deputāts Edvards Smiltēns. Foto: Evija Trifanova/LETA

Diplomāte Baiba Braže, kura tiek virzīta ārlietu ministra amatam, ir profesionāla un būtu spējīga vadīt Ārlietu ministriju, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Saeimas sekretārs Edvards Smiltēns (AS)

Viņš sacīja, ka vēsturiski, vēl esot Saeimas priekšsēdētāja amatā, viņam esot bijusi ļoti laba sadarbība ar Braži. Smiltēns pauda, ka Braže būtu spējīga vadīt Ārlietu ministriju.

Vienlaikus viņš norādīja, ka "Apvienotā saraksta" frakcija aicina Braži uz tikšanos, lai pārrunātu dažādus jautājumus. Smiltēns norādīja, ka tikšanās plānota trešdien.

Viens no jautājumiem esot par to, kā Braže spēs pretstāvēt "Jaunās vienotības" interesēm, piebilda Smiltēns.

Kā ziņots, Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) pēc vairāku nedēļu politiskajām konsultācijām "Jaunās vienotības" iekšienē ārlietu ministra amatam ir nolēmusi virzīt diplomāti Braži, par kuras apstiprināšanu amatā vēl būs jābalso Saeimai.

Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstniece Braže ārlietu dienestā ieņēmusi dažādus amatus, tostarp bijusi Latvijas vēstniece vairākās valstīs. Pirms kļūšanas par īpašo uzdevumu vēstnieci 2023.gada vasarā, viņa kopš 2020.gada maija bija NATO ģenerālsekretāra vietniece publiskās diplomātijas jautājumos.

Braže neoficiāli tika minēta kā ticamākā kandidāte šim amatam jau uzreiz pēc tam, kad par atkāpšanos no amata paziņoja līdzšinējais ministrs Krišjānis Kariņš (JV).

Saeimas frakcijas paudušas vēlmi tikties ar nākamo ārlietu ministra amata kandidātu. Nākamo ārlietu ministru tradicionāli iztaujās arī Valsts prezidents.

Kā ziņots, ārlietu ministra amats kļuvis vakants pēc tam, kad to pēc privāto lidojumu skandāla atstāja bijušais premjers Krišjānis Kariņš.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu